Opvliegers kosten heel veel energie. Het is veel meer dan rood worden en het warm hebben: je kan er echt bekaf van worden. Daarnaast kunnen opvliegers ook je nachtrust enorm verstoren en kunnen ze sociaal gezien erg ongelegen komen.

Je kan niet genoeg tips krijgen om minder opvliegers te hebben dus … vandaar dit blog. Vijf oplossingen voor opvliegers waar je niet meteen aan denkt maar die je wel kunnen helpen!

Onschuldige gemberthee … of toch niet?

Heel veel overgangsklachten reageren heel goed op kleine aanpassingen in leefstijl en voeding. En dat is ook het geval bij opvliegers. Heel fijn want hier kan je meteen zelf mee aan de slag.

Wist je dat veel dranken opvliegers kunnen uitlokken? Heel bekend is gemberthee. Bekend bij mij als overgangsconsulent dan maar niet bij de meeste vrouwen … Gemberthee is heel populair en de link met opvliegers wordt vaak niet gelegd.

GembertheeGemberthee lokt bij veel vrouwen opvliegers uit

Spa rood of andere koolzuurhoudende dranken kunnen trouwens ook als trigger werken. Net als gemberthee worden ze vaak als ‘onschuldige’ dranken gezien maar als je er gevoelig voor bent kan je er behoorlijke opvliegers van krijgen.

Houd het een paar dagen bij: wat drink je en hoe ging het met je opvliegers? Grote kans dat je er achter komt wat bij jou iets ‘doet’.

Krachtsport helpt, ook tegen opvliegers

We promoten het opbouwen van spieren als je wilt afvallen. Maar er zijn ook aanwijzingen dat je opvliegers kan verminderen door krachtsport te gaan doen.

Nou ja, ‘krachtsport’. Het klinkt heel heftig maar het betekent gewoon dat je werkt aan spieren op te bouwen. Uit onderzoek (1) kwam naar voren dat vrouwen die 3 keer per week een serie oefeningen deden zich beter voelden, beter sliepen en minder opvliegers hadden.

En aangezien sterkere spieren je op nog veel meer vlakken helpen: op naar de sportschool maar!

Accupunctuur: bewezen werkzaam tegen opvliegers

In de Chinese geneeskunde wordt het lichaam als één geheel gezien. Opvliegers en andere overgangsverschijnselen worden dan ook niet benaderd als een klacht die op zichzelf staat maar deze worden geplaatst in een groter verband.

Je hebt vast wel eens gehoord van de balans tussen Yin en Yang, niet? Droogte, opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid zijn allemaal symptomen van Yin-tekort. Om deze symptomen tijdens de overgang te vermijden is het logisch om Yin te ‘voeden’. Je kan dit doen door middel van accupunctuur.

Accupunctuur helpt tegen opvliegers

Accupunctuur is bewezen bij opvliegers

Accupunctuur tegen opvliegers richt zich op het bevorderen van de doorstroming van Yin-energie. Vooral als je opvliegers stress-gerelateerd zijn, kan je zo effectief opvliegers verminderen.

Werkt het? Nou en of. Er is zoveel wetenschappelijk bewijs voor dat accupunctuur helpt bij opvliegers dat de Nederlandse Vereniging van gynaecologie heeft opgenomen heeft in haar richtlijnen.

Artikel gaat hieronder verder

3D cover eBook NEW site 1

"Dit zou elke vrouw in de overgang moeten weten ..."

Wil jij ook meer controle krijgen over je eigen lichaam? Minder last van opvliegers, beter slapen en beter je figuur behouden?

Kom erachter hoe je zelf jouw overgangsklachten kan verminderen!

Op vakantie: goed tegen de opvliegers

Ontspanning is de állerbeste remedie tegen opvliegers …

Hoe minder stress jij ervaart hoe beter dat is tegen de opvliegers. Stress staat namelijk op nummer 1 als uitlokkende factor voor opvliegers. Lekker met een boekje in een hangmatje is dus een must als je opvliegers hebt. Zeg dat maar tegen je gezin 😊.

Snacken en snoepen en opvliegers

Opvliegers kunnen uitgelokt worden door bloedsuikerschommelingen. Opvliegers gedijen minder goed in een stabiele bloedsuiker-omgeving.

Dit vergt aanpassingen in je dieet waarschijnlijk. Minder snelle koolhydraten en minder suikers … Wat minder hagelslag op toast en wat meer zalm op bruin brood zeg maar. Vaker een omeletje in plaats van een boterham. Dat soort dingen.

Stabiel bloedsuikerniveau helpt tegen opvliegers

Hoe stabieler je bloedsuikerniveau, hoe minder last je hebt van opvliegers

Misschien wel wat wennen maar dan ook: minder opvliegers. En dat is een paar kleine aanpassingen wel waard, toch?

P.S. Ben je op zoek naar een middel tegen opvliegers en kan je wat hulp hierbij gebruiken? We hebben een online keuzehulp ontwikkeld die aan de hand van een aantal vragen het middel voorstelt dat het beste bij jóu past.

Heb je wat aan dit blog gehad? Heb je nog vragen of heb je zelf tips? Reageer dan even onderaan deze pagina. Iedere reactie krijgt een antwoord van ons terug!

Producten uit dit artikel

Populair
Vanaf:  20,95

Een ánder middel voor vrouwen in de overgang dat wereldwijd succesvol is. Voor brede ondersteuning tijdens de overgang zonder bijwerkingen. Wij voeren de originele versie die vrij is van fyto-oestrogenen.

Populair
Vanaf:  31,16

Een uniek combinatiepreparaat op basis van zeer krachtige fyto-oestrogenen. Het geeft brede ondersteuning bij overgangsverschijnselen en is volledig plantaardig.

 16,95

Deze heerlijke spray bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten die directe afkoeling en verfrissing geven als een opvlieger opkomt.

Bronnen

1. Berin, E Resistance training for hot flushes in postmenopausal women: A randomised controlled trial, 2019 Aug;126:55-60. doi: 10.1016/j.maturitas.2019.05.005. Epub 2019 May 14

Artikel delen op social media?

Anderen lazen ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt