De overgang is één van de grootste veranderingen in je lichaam waar je als vrouw mee te maken krijgt. In de overgang staat het wegvallen van het hormoon oestrogeen centraal en daar moet het lichaam zich aan gaan aanpassen. Oestrogeen regelt heel veel in je lijf dus je begrijpt dat het even kan duren voordat je lichaam zich aangepast heeft. Je lichaam draait overuren in de overgang en het dagelijks leven gaat onveranderd door. Hoe ga je dat combineren?

Zoals die ene belangrijke presentatie geven en dan een opvlieger krijgen … hoe blijf je dan professioneel overkomen? Of je favoriete sport beoefenen terwijl je ineens doorlekt ..? En je puberzoon rustig blijven aanhoren terwijl je voor de zoveelste nacht niet geslapen hebt? De overgang kan het dagelijks leven een stuk ingewikkelder maken … En de gemiddelde vrouw is pas 50 als ze in de overgang komt; ze staat nog midden in het leven! 

Zoiets levensveranderends als de overgang verdient antwoorden én oplossingen. Maar waar vind je die? En hoe ga je aan de slag om je weer meer jezelf te voelen?

De overgang …

“Het kan anders.”

We zagen de impact van de overgang steeds meer om ons heen. Vriendinnen en collega’s worstelden met hun klachten en met hun dagelijks leven

Vele vragen dienden zich aan: horen deze klachten bij de overgang? Of komen ze ergens anders vandaan? Wat helpt tegen overgangsklachten en waar koop ik dat? Wat kan hormoontherapie voor mij betekenen? En als dit niet bij me past; wat doe ik dan?

Veel vragen waar vaak verrassend weinig duidelijke antwoorden op worden gegeven. Daarom zijn wij EstroCare gestart. Wij hadden echt het idee dat dit anders moest kunnen.

Een website met duidelijke informatie en concrete tips. Een webshop met zorgvuldig geselecteerde middelen tegen overgangsklachten gebaseerd op duidelijke criteria. Zodat je als vrouw weet wat je koopt.

Zó willen we vrouwen ondersteunen om minder last te hebben van hun overgangsklachten.

Wij helpen jou je overgangsklachten te verminderen

De juiste kennis en de juiste ondersteunende producten

In ons kennisblog vind je diepgaande informatie over de overgang. Aanpassingen in leefstijl kunnen een groot verschil maken. Daarom vind je in de blogs dan ook talloze tips om zelf aan de slag te gaan met jouw overgangsklachten.

Maar ook het gebruik van de juiste middelen kunnen je enorm ondersteunen. Het is echter nog niet zo eenvoudig om een middel te vinden waar je echt iets aan hébt.

Daarom vind je bij ons een breed assortiment aan producten bij overgangsverschijnselen. Zorgvuldig samengesteld met cruciale vragen in het achterhoofd als: wat heeft een vrouw in de overgang nodig? Wat zijn de laatste inzichten? Welke middelen zijn onderbouwd met studies en in welke samenstelling? En in hoeverre is een product hormoonvrij, puur, natuurlijk en duurzaam?

Zo kan jij erop vertrouwen dat de producten die wij aanbieden ook voor jou echt een verschil kunnen maken.

“Heel fijne webwinkel; persoonlijke aandacht, goede en snelle service en veel kennis van zaken. Ik ben meer dan tevreden en kom hier zeker terug!”

Karen

“I am very grateful for their service. Very knowledgeable and service oriented company. More women should know about their products as it does have a real impact to quality of life.”

Verda

“Goede omschrijvingen van producten, goed gereageerd op mijn vragen, product snel ontvangen met een persoonlijke noot.”

Jasmijn
Drie vrouwen naast elkaar

Breed, hormoonvrij assortiment

Vind wat bij jou past!

  • Aangezien de overgang voor elke vrouw anders verloopt en niet elke vrouw op dezelfde manier reageert op bepaalde middelen, hebben wij gekozen voor een zeer breed assortiment. Zo kan je op zoek gaan naar wat bij jóu past.
  • Al onze producten zijn hormoon-vrij en zonder recept verkrijgbaar. Niet alle vrouwen willen of mogen hormonen nemen. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan alternatieven!

Pure natuurlijke producten

Jouw lichaam heeft in de overgang behoefte aan zachtheid

In de overgang verandert je lichaam en kan je gevoeliger reageren op producten dan eerst. Weet daarom wat je gebruikt qua ingrediënten.

Onze producten zijn erop uitgezocht zo puur en natuurlijk mogelijk te zijn. Zo hebben we een vaginale crème zonder parabenen want in de overgang kan je daar gevoelig voor worden. Om diezelfde reden heeft ons maandverband geen chemische toevoegingen. 

Rozenblaadjes
Supplementen gebaseerd op gestandaardiseerde extracten

Gegarandeerd van de hoogste kwaliteit

Gestandaardiseerde extracten

Juist bij natuurlijke producten is het van belang dat je ervan op aan kunt dat er in elke pil evenveel werkzame stof zit. Daarom bestaan de supplementen die wij aanbieden uit gestandaardiseerde extracten. 

Het standaardiseren van extracten is een proces dat grondstoffen van hoge kwaliteit vereist. Daarom behoren deze producten niet altijd tot de goedkoopste producten.

Geselecteerd op basis van onderbouwde werking

Kwalitatieve producten waarvan de werking is onderzocht in studies

Hoe is de werking van een supplement onderzocht? In wat voor soort studie? En in welke dosering? En is die dosering ook te koop?

Wij hebben gepubliceerde studies zorgvuldig voor je uitgeplozen en op basis daarvan ons assortiment samengesteld.

Onderzoek
Moederzwaan met kleintje

Duurzaam verpakt en geproduceerd

Samen zorgen we voor een leefbare wereld

Een mooiere wereld begint bij jezelf. In dat kader streven wij ernaar te werken met producenten die duurzaamheid in hun productieproces hebben ingebouwd

Het bedrijf Primavera gaat daar bijvoorbeeld heel ver in. Prachtig om te lezen hoe zij duurzaam hun natuurlijke producten produceren.

We gebruiken cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van de site ga je hiermee akkoord.