De overgang is één van de grootste veranderingen in je lichaam waar je als vrouw mee te maken krijgt. In de overgang staat het wegvallen van het hormoon oestrogeen centraal en daar moet het lichaam zich aan gaan aanpassen.

Oestrogeen regelt heel veel in je lijf dus je begrijpt dat het even kan duren voordat je lichaam zich aangepast heeft. Je lichaam draait overuren in de overgang en het dagelijks leven gaat onveranderd door. Hoe ga je dat combineren?

Zoals die ene belangrijke presentatie geven en dan een opvlieger krijgen … hoe blijf je dan professioneel overkomen? Of je favoriete sport beoefenen terwijl je ineens doorlekt ..? En je puberzoon rustig blijven aanhoren terwijl je voor de zoveelste nacht niet geslapen hebt?

De overgang kan het dagelijks leven een stuk ingewikkelder maken … En de gemiddelde vrouw is pas 50 als ze in de overgang komt; ze staat nog midden in het leven! 

Zoiets levensveranderends als de overgang verdient antwoorden én oplossingen. Maar waar vind je die? En hoe ga je aan de slag om je weer meer jezelf te voelen?

De overgang kan anders

De overgang …

“Het kan anders.”

We zagen de impact van de overgang steeds meer om ons heen. Vriendinnen en collega’s worstelden met hun klachten en met hun dagelijks leven

Allerlei vragen dienden zich aan: horen deze klachten bij de overgang? Of komen ze ergens anders vandaan? Wat helpt tegen overgangsklachten en waar koop ik dat? Wat kan hormoontherapie voor mij betekenen? En als dit niet bij me past; wat doe ik dan?

Veel vragen waar vaak verrassend weinig duidelijke antwoorden op worden gegeven. Daarom zijn wij EstroCare gestart. Wij hadden echt het idee dat dit anders moest kunnen.

Een website met duidelijke informatie en concrete tips, allemaal duidelijk wetenschappelijk onderbouwd.

Zorgvuldig geselecteerde middelen tegen overgangsklachten gebaseerd op duidelijke criteria – zodat je als vrouw weet wat je koopt en niet lukraak iets bij de drogist uit het schap hoeft te pakken.

En als laatste: hulp bij het verminderen van de impact van overgangsklachten op de werkvloer. Voor werkneemsters en hun werkgevers.
 
Zó willen we vrouwen ondersteunen om minder last te hebben van hun overgangsklachten en zich weer meer zichzelf te voelen.

“I am very grateful for their service. Very knowledgeable and service oriented company. More women should know about their products as it does have a real impact to quality of life.”

Verda

“Heel fijne webwinkel; persoonlijke aandacht, goede en snelle service en veel kennis van zaken. Ik ben meer dan tevreden en kom hier zeker terug!”

Karen

“Goede omschrijvingen van producten, goed gereageerd op mijn vragen, product snel ontvangen met een persoonlijke noot.”

Jasmijn

Breed, zorgvuldig geselecteerd assortiment

Producten die echt een verschil kunnen maken

Maar ook het gebruik van de juiste middelen kunnen je enorm ondersteunen. Het is echter nog niet zo eenvoudig om een middel te vinden waar je echt iets aan hébt.

Daarom vind je bij ons een breed assortiment aan producten bij overgangsverschijnselen. Zorgvuldig samengesteld met cruciale vragen in het achterhoofd als: wat heeft een vrouw in de overgang nodig? Wat zijn de laatste inzichten? Welke middelen zijn onderbouwd met studies en in welke samenstelling? En in hoeverre is een product vrij van geslachtshormonen, puur, natuurlijk en duurzaam?

Zo kan jij erop vertrouwen dat de producten die wij aanbieden ook voor jou echt een verschil kunnen maken.

Naar de shop Lees meer over onze producten
Producten die je helpen in de overgang
Informatie over de overgang

Duidelijke informatie over de overgang

Handreikingen en tips om zelf aan de slag te gaan

In ons kennisblog vind je diepgaande informatie over de overgang. In welke fase van de overgang spelen welke klachten? Waardoor komt dit? Wat kan je er aan doen met aanpassingen in leefstijl en gebruik van bepaalde producten en middelen?

We geven je inzichten en talloze tips om zelf een start te maken met het verminderen van jouw overgangsklachten.

Leer alles over de overgang

Juist ook op het werk

Krijg grip op de overgang op de werkvloer

Overgangsgerelateerde klachten kunnen jarenlang een behoorlijke impact hebben op zowel het werkplezier als de arbeidsproductiviteit van werkende vrouwen. Dit wordt vaak onderschat.

Uiteindelijk kan dit leiden tot onder andere ziekteverzuim en uitval.

Wilt u uw vrouwelijke werknemers ondersteunen gezond en vitaal door de overgang heen te gaan? U kunt meer beïnvloeden dan u wellicht denkt.

Wij helpen u hierbij.

Naar De overgang op het werk
De overgang op het werk
EstroCare logo

Selecteer een Afleverpunt