De overgang kan ervoor zorgen dat je haar dunner en slapper wordt en zelfs uitvalt. Hoe houd je dat mooi in model?

In dit artikel komen verschillende haarexperts aan het woord met de beste tips op haarverzorgingsgebied voor jouw haar in de overgang!

Zo breng je dunner en futlozer haar mooi in model

Als je ouder wordt zien de meesten van ons dat terug in hun haarvolume: het haar wordt dunner. De overgang kan hier een schepje bovenop doen. Hier hebben we eerder uitvoerig over geschreven in ons blog ‘haaruitval en dunner worden haar in de overgang’.

Gelukkig zijn er tips om ook dunner en futlozer haar mooi in model te krijgen. Wij vroegen het aan Michéle, eigenaresse van haarsalon Michéle Hair in Delfgauw. Met haar bijna 30 jaar ervaring in het kappersvak heeft ze nuttige tips op dit vlak.

Vermijd shampoos met verzwarende ingrediënten

Het gebruik van de juiste producten kan heel veel verschil maken als je dunner en futlozer haar hebt vertelt Michéle.

“Veel vrouwen gebruiken producten die je bij de supermarkt en drogist kan kopen en die kan je echt beter laten staan. Ze bevatten parabenen en siliconen, deze leggen een laagje rondom je haar wat verzwarend werkt. En dat wil je juist niet als je volume wenst.

Professionele producten bevatten meestal geen verzwarende ingrediënten en daarom kan je beter daarop overstappen.

Het idee is vaak dat kappersproducten veel duurder zijn maar dat is lang niet altijd het geval, vaak zijn deze veel geconcentreerder zodat je er veel minder van nodig hebt.”

De firma Mediceuticals heeft speciale productlijn ontwikkeld voor vrouwen in de overgang die daardoor dun, futloos haar hebben en kampen met haaruitval.

De shampoo’s zorgen voor een gezonde hoofdhuid en beschermen je haar tegen de gevolgen van de verstoorde hormoonbalans. Meer informatie hierover kan je vinden bij de producten in onze webshop.

Gebruik producten die je haar niet verzwaren

Vermijd shampoo met ingrediënten die jouw haar verzwaren

Vind het juiste product dat bij jouw haar volume creëert

Als je dunner haar hebt is het werken met volume producten zoals mousse van belang. Maar op mijn vraag welke dan kon Michéle niet eenduidig antwoorden.

“Je moet naar het haar kijken. Als het haar futloos is omdat het droog is adviseer ik een ander product dan dat het futloos is om een andere reden.”

Is er een bepaald kapsel dat het haar dikker maakt?

Ook over hoe je het haar het beste kan knippen is geen eenduidig antwoord te geven. “Je moet naar iemand kijken. Hoe is iemands gezicht, hoe is de haarstructuur? Soms is het knippen van laagjes juist een slecht idee en lijkt het haar nog dunner daardoor terwijl bij een ander dat juist de perfecte oplossing is.”

 

“Samengevat: ga vooral naar een goede kapper en bepaal met diegene welke producten jouw haar nodig heeft om voller voor de dag te komen en welke coupe het mooiste is met jouw haar”

Grijs haar: zo wordt het mooi grijs of mooi gekleurd

Haren worden grijs als het pigment eruit gaat. Uiteindelijk gebeurt dit bij iedereen maar de leeftijd waarop verschilt.

Je hebt twee keuzes: óf je omarmt je grijze haren en maakt er dan ook prachtig grijs van óf je voorkomt dat ze grijs worden door de juiste kleuring. Voor beide opties volgen nu de beste tips.

Mooi grijs haar

Als je ervoor kiest om grijs te worden kan je in een tussenfase terechtkomen waarin je veel uitgroei ziet, zeker wanneer je langer haar hebt.

Michéle geeft als tip om dat op te vangen met highlights: door lichte strepen aan het brengen in het haar valt het grijs minder op in deze fase.

Grijs haar kan trouwens ook verkleuren – vooral de zon en roken kunnen maken dat het haar gelig wordt. Om grijs haar mooi van kleur en glanzend te houden kan je kiezen voor zilvershampoo. Hiervan zijn verschillende varianten vertelt Michéle.

Als je zilvershampoo wilt omdat je van de gelige gloed af wilt kies je een andere dan wanneer je een intensere gloed over je grijze haren wilt. Ook hier kan je kapper je adviseren.

Mooi kort grijs kapsel vrouw

Groot voordeel van kiezen voor je grijze haren is dat je haar gezonder zal zijn omdat je het niet kleurt en het scheelt je ook veel werk en geld 😊.

Mooi gekleurd grijs haar

Als je geen grijs haar wilt zal je het moeten gaan verven.

Michéle vertelt dat je grijs haar eindeloos kan blijven verven. “De reden dat vrouwen ermee ophouden is vaak dat ze het zat worden elke 5 weken naar de kapper te moeten maar technisch hoef je dus nooit op te houden.”

Of de verf mooi pakt is wel een tweede. “Als vrouwen zelf aan de slag zijn geweest met niet-kappersproducten dan wordt het een moeilijker verhaal. Als er een laagje om het haar zit zal de verf die zij als kapper erop zet niet goed pakken of de kleur kan anders uitpakken.”

“Dit is ook de reden dat tijdens de lockdown Leco Zadelhof vrouwen opriep om een verfpakketje bij je eigen kapper op te halen en niet zelf een keer bij de drogist wat te proberen. Voorkom dat siliconen laagje om je haar!”

Ook zullen niet alle kleuren even goed pakken op grijs haar. Donkerdere kleuren pakken vaak prima maar het nadeel daarvan is dat je uitgroei eerder ziet. Heel lichtblonde kleuren pakken juist niet zo goed op grijs haar, je zou dan juist voor iets donkerder blond kunnen kiezen voor een dekkend resultaat aldus Michéle.

Duidelijk is dat een kappersbezoek voor advies op maat een goed idee is ook als je voor grijs haar kiest. Een mooie glanzend effect over je haren maakt een coupe toch af!

Vrouw overgang lang grijs haar

Kan je je haar nog lang dragen als je in de overgang bent?

Kayleigh Schouten richt zich met haar blogs op haar site HebjeHAARweer volledig op het creëren van lang haar.

“Of je je haar op latere leeftijd lang kunt laten groeien verschilt heel erg per persoon,” vertelt Kayleigh. “Een feit is dat het steeds moeilijker wordt naar mate je ouder wordt. Elke vrouw krijgt na de menopauze te maken met fijner, dunner en kwetsbaarder haar. Daarom is het belangrijk om je haarverzorging op je ‘nieuwe’ haar aan te passen”.

“Dat houdt onder meer in: een milde shampoo zonder sulfaten gebruiken, je haar voorzichtig kammen, geen hitte-apparaten zoals een krultang gebruiken en zo min mogelijk verven en permanenten.

Overweeg ook om een satijnen kussensloop aan te schaffen, dit zal je haar beschermen tegen klitten en uitdroging.

En tot slot; vergeet gezonde voeding niet!” aldus Kayleigh.

Denk ook aan je voeding

Die gezonde voeding onderstreept ook Michéle. Voeding kan echt een verschil maken als je dun en broos haar hebt. 

Je haar voedt zich via de haarwortels maar het lichaam zet de haren achterin de rij als het om het verdelen van voedingsstoffen gaat. Heb je tekorten dan kan je dat merken aan je haren.

Eet juist voor mooi haar

In de overgang zijn er zoveel processen bezig in je lichaam dan is extra letten op je voeding van belang, zeker om je haren ook mooi gevoed te houden!

Meer informatie over de invloed van anti-oxidanten en voeding in het algemeen op jouw haar vind je in ons blog ‘Haaruitval en dunner wordend haar in de overgang’.

Conclusie

Het kost wellicht wat uitzoekwerk maar met behulp van een goede kapper, de juiste verzorgingsproducten en gevarieerde voeding zal het prima lukken een mooie coupe te behouden, ook in de overgang. Succes!

Gerelateerde producten

Populair
 22,00

Wil je voller en sterker haar? Deze shampoo voor vrouwen met een normale hoofdhuid gaat overmatige haaruitval en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

Aanbieding
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was:  79,25.Huidige prijs is:  68,50.

Haarverlies en dunner haar door de overgang? Mediceuticals helpt! Deze producten uit de speciale vrouwenlijn gaan overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegen bij een normale hoofdhuid.

Nieuw
Vanaf:  16,63

Forcapil ® is een voedingssupplement dat kracht, groei, weerstand en haardichtheid bevordert en helpt haaruitval te voorkomen. Nummer 1 merk bij haaruitval in Frankrijk.

Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 19,95

De Scalpro haarborstel ontwart het haar eenvoudig en glijdt moeiteloos door het haar zonder het haar te beschadigen, af te breken of uit te trekken.

Artikel delen op social media?

Anderen lazen ook:

Selecteer een Afleverpunt