minder energie overgang

Je wilt van alles doen maar er komt niets uit je handen, je hebt er gewoon de puf niet voor.  "Ik kan niets onthouden, de simpelste dingen vergeet ik gewoon, ik ben moe in mijn hoofd." Dit zijn veel gehoorde kreten tijdens de overgang. Vermoeidheid is een groot punt van aandacht voor menopauzale vrouwen.

Waardoor ben ik zo moe in de overgang?

Tijdens de overgang heeft je lijf het enorm druk. De hormoonschommelingen veroorzaken reacties in het gehele lichaam. Er moet een nieuw evenwicht gevonden worden en dat kost energie. Daarnaast slapen veel vrouwen slecht tijdens de overgang en dat draagt uiteraard ook niet bij aan je lekker fit voelen.

Hoe word ik weer fit in de overgang?

Probeer te erkennen dat je lijf in een overgangsproces zit en dat daar energie naartoe gaat. Daarnaast kunnen bewegen, buitenlucht en een goede voeding een positieve bijdrage leveren aan je energiebalans. In onze shop bieden wij een aantal voedingssupplementen dat je energieniveau kan ondersteunen.

neem rustmomenten in de overgang

Probeer te erkennen dat je lijf in de overgang zit en neem wat gas terug

Voedingssupplementen

Wij bieden verschillende voedingssupplementen aan in deze categorie. Een product is Ubiquinol co-enzyme Q10. Dit is een vitamine-achtige stof die in alle menselijke cellen voorkomt. Het speelt een belangrijke rol tijdens de energieproductie in de cel. 

Idealiter maakt je lichaam zelf genoeg co-enzym Q10 (ubiquinon) aan om om te zetten in het actieve ubiquinol en daarnaast kan je extra binnenkrijgen door bepaalde (vooral dierlijke) voeding. Er zijn echter situaties waarin het lichaam meer co-enzym Q10 verbruikt - zoals in tijden van stress bijvoorbeeld - en er dus een tekort kan ontstaan. Daarnaast is het zo dat hoe ouder we worden, hoe moeilijker ons lichaam ubiquinon (Q10) kan omzetten in het actieve ubiquinol. En als die omzetting niet plaatsvindt, hebben we er ook niets aan. Daarom is het voor mensen van 40 jaar en ouder erg belangrijk om te kiezen voor ubiquinol. 

Energie voor de geest

Is het vooral je geest die je parten speelt? Dan is het voedingssupplement Neuro-Mag wellicht iets voor jou. Deze speciale vorm van Magnesium kan de bloed-hersen barrière van de hersenen passeren en werkt zo voornamelijk daar. Magnesium staat bekend om zijn ondersteuning van het leervermogen en het verminderen van vermoeidheid.

Lees verder over