Welkom » Wat is jouw overgangsklacht? » Stijve spieren en gewrichten

stijve spieren en gewrichten in de overgang

Wat word ik stijf in de overgang

Opeens is dat leuke autootje met die lage instap een probleem; je komt er nauwelijks nog uit! Hoe komt dat? Waar is de soepele jij gebleven? Meer dan 50% van de vrouwen ervaren stijve spieren en gewrichten in de overgang.

Waardoor wordt gewrichtsstijfheid veroorzaakt in de overgang?

Tijdens de menopauze daalt het vrouwelijk hormoon oestrogeen in je lichaam. Oestrogeen heeft invloed  op de vochtigheid en doorbloeding van je slijmvliezen. Doordat de vochtigheid afneemt, kunnen gewrichten over elkaar heen gaan schuren en wordt de beschermende laag tussen gewrichten - het gewrichtskraakbeen - dunner. Dat veroorzaakt gewrichtspijn. Daarnaast neemt je spiermassa af in de overgang en hebben de spieren meer tijd nodig om op spanning te komen. Dit kan een stijf gevoel geven.

Wat kan je doen om soepel te blijven?

Ten eerste blijf bewegen! Dat is de sleutel om soepel te blijven. Daarnaast zijn er verschillende producten die verlichting kunnen geven. Een verkoelend dan wel verwarmend kussen kan heerlijk zijn als je ontstoken gewrichten hebt. Er zijn ook verschillende supplementen op de markt die gewrichten kunnen ondersteunen soepelheid te behouden.

Beweging is de sleutel om soepel te blijven

Producten voor soepele gewrichten

Curcuma en boswellia zijn twee kruiden die al eeuwenlang worden gebruikt om hun heilzame werking. Van alle kruiden behoren deze twee tot de beste als het gaat om de positieve werking op de gewrichten. In onze shop hebben wij Arthromax opgenomen in het assortiment. Dit product bevat onder andere boswellia. Daarnaast bieden wij een snelwerkend middel aan 'fast acting joint formula' als de nadruk erop ligt om snel verlichting te verkrijgen.

 

Verkoeling/verwarming pijnlijke gewrichten en spieren

Leg een verkoelend kussen op de pijnlijke plek om verlichting te zoeken. Of juist een warm kussen. Warmte kan juist weer fijn zijn als stijfheid op de voorgrond staat. Wij bieden een kussen aan waarin kristallen zijn verwerkt die langdurig koelte kunnen afgeven. Maar als je het kussen opwarmt geeft het juist langere tijd warmte af. Net waar je behoefte aan hebt dus.

Olie

Een massage met speciale olie kan helpen om het stijve pijnlijke gewricht te verlichten. De olie die wij aanbieden bevat onder andere sint janskruid en wintergroen. Op plaatsen waar deze olie wordt aangebracht worden de ingrediënten direct door de huid opgenomen. Zo kan je bepaalde probleemgebieden heel doelgericht verzachten.

Lees verder over