Welkom » Over ons

De overgang duurt jaren! Wij willen jou ondersteunen tijdens deze heftige periode zodat jij krachtiger door de overgang heen gaat: minder impact van klachten, minder zorgen en meer vrijheid om te blijven doen wat jij wilt. Zodat jij je meer jezelf voelt.

We vinden het belangrijk je als vrouw zelf aan de slag kan met het verminderen van je overgangsklachten. Daarom willen we je helpen te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt tijdens de overgang, wat de effecten zijn, en hoe je deze kunt verminderen.

Wij doen dit door kennis aan te bieden waar je wat mee kán: diepgaande informatie over de menopauze via onze blogs en nieuwsbrieven waarin artsen, experts en ervaringsdeskundigen aan het woord komen. Daarnaast vind je een breed assortiment met producten tegen overgangsklachten bij ons. Natuurlijk vergezeld van uitgebreide toelichting waarom een product jou kan helpen je klachten te verminderen.

 

Hoe is het begonnen?

Opeens wist een collega van ons niet meer hóe ze haar werk nog kon doen. Ze vertelde ons dat ze enorm last van opvliegers had en zomaar knalrood werd tijdens gesprekken bij klanten. Tussen afspraken door dreef ze uit de auto door hitte en de zweetaanvallen. Hoe houd je zo een commerciële functie vol?

Na dit voor ons schokkende verhaal volgden er meerdere uit onze directe omgeving. Zo had onder andere de één het daten maar opgegeven vanwege de opvliegers en kon de ander haar staande werk niet meer doen vanwege de gewrichtsklachten. Allen verder op en top gezonde vrouwen, midden in de bloei van hun leven! Onverwachts en schijnbaar uit het niets had de overgang toegeslagen.

We waren geraakt door de enorme impact die de overgang op onze vriendinnen en kennissen had. En door het feit dat ze vaak niet wisten wat ze hiermee aan moesten want hulp was niet makkelijk gevraagd noch gevonden. Hieruit is het idee voor EstroCare geboren. Omdat we iets wilden betekenen voor alle vrouwen die op hun eigen manier worstelen met de overgang.

 

 

“Waarom worden vrouwen niet voorbereid op de overgang? Nu herkennen we de klachten vaak niet eens …”

 

 

EstroCare, dé Menopauze specialist

Gesterkt door onze jarenlange ervaring in de gezondheidszorg besloten wij in 2019 om samen EstroCare op te richten. 

Ons doel: een plek te creëren waar je je als vrouw in de overgang begrepen voelt. Waar je uitleg vindt over alles wat er gaande kan zijn in de menopauze. En waar je óók terecht kan voor oplossingen die met zorg geselecteerd zijn. Specifiek gericht op overgangsklachten en met nadruk op hormoonvrij, puur en natuurlijk.

 

 

nynke wiersma, estrocare de menopauzespecialist
Jeroen Geenen, estrocare de menopauzespecialist