De daling van het hormoon oestrogeen dat optreedt in de overgang merken veel vrouwen ook in hun hoofd.

Stemmingswisselingen zijn er een uiting van maar ook onzekerheid, plotselinge faalangst en concentratieproblemen komen heel veel voor. Concentratieproblemen worden zelfs als nummer 1 klacht genoemd door werkende vrouwen en daarmee staat die klacht ver boven de meer bekende opvliegers als belemmerend op de werkvloer.

Op deze pagina gaan we in op waarom je je zo moe en emotioneel kan voelen in de overgang en we zetten een aantal tips en producten op een rijtje die ondersteunend kunnen werken om je weer energieker te voelen!

Wat gebeurt er in mijn hoofd in de overgang?

Hormonen werken overal in je lijf

Hormonen kunnen je brein enorm beïnvloeden. Denk maar aan die dagen voor de ongesteldheid, het ontzwangeren of aan PMS-klachten. In de overgang worden de schommelingen in oestrogeen fors en dat merken heel veel vrouwen.

Stemmingswisselingen zijn een bekend voorbeeld. Waarom je daar zo’n last van kan hebben leggen we uitgebreid uit in ons blog ‘stemmingswisselingen in de overgang’.

Maar ook concentratiestoornissen worden heel veel genoemd. Deze worden voornamelijk in verband gebracht met vermoeidheid die veel vrouwen ervaren in de overgang.

Wat gebeurt er in mijn hoofd in de overgang
Waardoor ben ik zo moe in de overgang

Waardoor ben ik zo moe in de overgang?

Tijdens de overgang heeft je lichaam het druk

Tijdens de overgang heeft je lijf het enorm druk. De hormoonschommelingen veroorzaken reacties in het gehele lichaam. Oestrogeen heeft invloed op zoveel processen in het lichaam en nu dat wegvalt moet het lichaam dat opvangen. Er moet een nieuw evenwicht gevonden worden en dat kost energie.

Daarnaast slapen veel vrouwen slecht tijdens de overgang en dat draagt uiteraard ook niet bij aan je lekker fit voelen. En wist je dat opvliegers ook heel veel energie vragen?

Hoe word ik weer fit in de overgang?

Erken dat je lijf in de overgang zit

Probeer te erkennen dat je lijf in een overgangsproces zit en dat daar energie naartoe gaat. En maak ruimte voor dit proces! Pas je dagschema eropaan en kijk of je je dag wat minder vol kan plannen.

Gouden tip voor vrouwen in de overgang: plan kleine rust momenten gedurende de dag en ren niet aan een stuk door tot de avond. Meerdere 5 minuten-breaks over de dag verspreid gaan echt een verschil maken hoe je de dag doorkomt.

Daarnaast kunnen bewegen en elke dag lekker buiten zijn een positieve bijdrage leveren aan je energiebalans. En dan de voeding, vergeet dit niet. Je lichaam draait overuren, die heeft voedingsstoffen meer dan nodig. Eet daarom gevarieerd en gezond.

In onze shop bieden wij een aantal voedingssupplementen dat je energieniveau kan ondersteunen.

Fit in de overgang
Magnesium in voeding

Energie en balans voor lichaam en de geest

Magnesium!

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen en staat bekend om zijn ondersteuning van het leervermogen en het verminderen van vermoeidheid.

Het doet echter nog veel meer! Het speelt ook een rol bij gezond functioneren van onze spieren, bij het behoud van sterke botten, het heeft een positieve invloed op ons zenuwstelsel, het is goed voor onze gemoedstoestand en is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Er kan een magnesiumtekort ontstaan als je langdurig ongezond eet of als er extra behoefte is aan magnesium zoals bij intensief sporten of stress. Want bij stress verbruikt het lichaam meer magnesium.

Magnesiumsupplementen worden in vele varianten aangeboden: soms staat er magnesium op het etiket, soms magnesiumoxide of magnesium citraat. De kwaliteit van deze vormen verschillen enorm. Zorg dat je magnesium koopt die goed opneembaar is door het maagdarmstelsel. Zo heb je meer effect van de magnesium en heb je ook minder bijwerkingen zoals diarree.

Scherpere geest

De kracht van natuurlijke pijnboomschors

Pycnogenol® is een volledig plantaardig product wat bekend staat om zijn sterk antioxidante eigenschappen. In studies liet Pycnogenol® verbetering van cognitieve functies zien wat vooral tot uiting kwam in een verbeterd geheugen.

Pycnogenol wordt gewonnen uit de schors van een pijnboom

Stabielere geest

MenoElle en Estrogen for Women voor betere hormoonbalans

Je stemming kan enorm wisselen in de overgang en dat heeft te maken met wisselingen in de hormoonspiegel.

Om de hormoonschommelingen enigszins op te vangen kan je kiezen voor plantaardige producten die de hormoonbalans beïnvloeden zoals MenoElle en Estrogen for Women.

 

Estrogen for Women

Estrogen for Women bevat fyto-oestrogenen waaronder het krachtige hop en soja. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die de werking van oestrogeen in lichte mate kunnen nabootsen in het menselijk lichaam. Het zijn dus geen hormonen, het is volledig plantaardig. Fyto-oestrogenen worden al heel lang ingezet ter verlichting van overgangsverschijnselen.

 

MenoElle

Als je geen fyto-oestrogenen wilt of mag slikken, is MenoElle zeker het proberen waard. MenoElle bestaat uit een unieke combinatie van 3 Aziatische kruiden. Het is al jarenlang dé hit in Korea en is in korte tijd ook in Duitsland erg populair geworden.

Al miljoenen vrouwen hebben het product naar volle tevredenheid gebruikt en het is nu ook in Nederland beschikbaar bij EstroCare. Lees hier meer over MenoElle.

 

Mentale kracht en energie

Nieuw
Uitverkocht
35,95

Mood Rise draagt bij om een positieve stemming te behouden en je energieniveau een boost te geven tijdens periodes van stress, vermoeidheid en spanning. Ontvang nu ter introductie een gratis aromatherapie oogkussen t.w.v. EUR 19,90 zolang de voorraad strekt.

Populair
Vanaf: 29,90

Estrogen for Women is een uniek combinatiepreparaat op basis van zeer krachtige fyto-oestrogenen. Het geeft brede ondersteuning bij het verminderen van overgangsverschijnselen, is 100% hormoonvrij en volledig plantaardig.

Populair
Vanaf: 13,46

Eén van de best opneembare vormen van Magnesium (magnesium citraat). Breed inzetbaar in de overgang.

Aanbieding
Populair
65,95

MenoElle biedt brede ondersteuning tijdens de overgang, is vrij van hormonen en fyto-oestrogenen, en heeft geen bijwerkingen. In voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Aanbieding
Populair
22,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang dat wereldwijd succesvol is. MenoElle biedt brede ondersteuning tijdens de overgang, bevat geen fyto-oestrogenen en heeft geen bijwerkingen. Ook beschikbaar in voordeelverpakking voor 3 maanden >>>.

Populair
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten voor tijdens de overgang.