De meerderheid van de vrouwen in de overgang heeft er op enige manier mee te maken: vaginale droogheid.

Bij vaginale droogheid kan de vagina gaan jeuken en behoorlijk pijn gaan doen. Ondergoed dat voorheen prima zat kan nu gaan irriteren. Het vrijen kan pijnlijk worden omdat de vagina droger en gevoeliger wordt.

De droogheid die optreedt als gevolg van de overgang gaat daarna helaas niet meer weg. Reden temeer om er bij stil te staan want er is van alles aan te doen aan vaginale droogheid.

Lees snel verder over hoe ons assortiment jou kan helpen!

Wat helpt bij vaginale droogheid in de overgang?

Vind wat bij jou past

Vaginale droogheid die optreedt tijdens de overgang kan verschillende oorzaken hebben. Afhankelijk van de exacte oorzaak zijn er allerlei manieren om je klachten te verlichten op het gebied van bijvoorbeeld leefstijl en verzorging van je vagina. Voor meer achtergrondinformatie kan je ons blog ‘Droge vagina in de overgang: hoe komt dit en wat kan je eraan doen?’ lezen.

Je vindt bij ons middelen die je op verschillende manieren helpen je vagina te beschermen en te verzorgen. Middelen die je helpen de vochtigheid te verhogen en ook middelen die seks wat makkelijker maken.

Alles volledig natuurlijk en vrij van elke chemische toevoeging omdat je daar in de overgang extra voor gevoelig bent.

Wat past bij jou? Lees verder!

Vaginale droogheid

Producten tegen vaginale droogheid

Natuurlijke producten voor zachte verzorging en bescherming

Crème bij vaginale droogheid

De YES VM vaginale crème die je in onze shop kan kopen is speciaal geselecteerd vanwege het feit dat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat en vrij is van chemische toevoegingen.

De crème geeft langdurige hydratatie (de werking houdt meerdere dagen aan) en lekt niet na: je ondergoed blijft zodoende schoon. Je kan het ook gebruiken ter verlichting van jeuk.

Zetpillen op natuurlijke basis voor je verzorging van je vagina

Je kan ook kiezen voor vaginale zetpillen om de vochtigheid in je vagina te ondersteunen. De zetpillen van Cydonia die wij aanbieden werken op basis van etherische oliën van kruiden en planten en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen.

De zetpillen gebaseerd op 5 plantenextracten zijn bedoeld voor ondersteuning van de vochtbalans en vochtproductie in de vagina. De zetpillen op basis van tea-tree olie ondersteunen het afweersysteem en de lokale immuniteit van de vagina.

In het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ worden de producten van Cydonia benoemd bij diverse problemen door vrouwenarts dr. Barbara Havenith.

Supplementen bij (vaginale) droogheid

Bij droogheid van de huid en slijmvliezen wordt ook wel gekozen voor supplementen met duindoornolie.

Omdat de bessen van de duindoorn rijk zijn aan omega-7 kunnen zij helpen de huid en slijmvliezen gezond en gehydrateerd te houden.

Seks makkelijker en minder pijnlijk maken

Glijmiddelen zonder chemische toevoegingen

Als de droogheid dwarszit bij het vrijen kan een glijmiddel uitkomst bieden. Een glijmiddel geeft direct een langere vochtigheid en beschermt de vaginawand tijdens de seks. Dit is belangrijk want de huid wordt dunner in de overgang en kan sneller beschadigen.

De productlijn van YES waarvoor wij gekozen hebben is volledig organisch, plantaardig en vrij van kunstmatige toevoegingen. Heel prettig in gebruik en het geurt en plakt niet.

Seks in de overgang

Hygiëne producten bij vaginale droogheid

Voor de gevoelige vagina in de overgang

Bamboe doekjes

Met Aloë vera en zonder enige chemische toevoeging. Zacht, verzorgend en verfrissend. Onze intieme doekjes van bamboe zijn precies wat je lijf in de overgang nodig heeft.

In kleine, handzame verpakkingen zodat je het altijd paraat kan hebben als dit nodig is.

Intieme wasgel

In de overgang worden je intieme delen gevoeliger en kan je anders op producten gaan reageren. Kies daarom zoveel mogelijk voor natuurlijke producten zonder chemische toevoegingen. Deze gel voor de intieme delen is voedend en herstellend voor de huid en is heerlijk zacht.