Meer dan 50% van de vrouwen krijgen last van stijve spieren en gewrichten in de overgang. Handen en vingers, de knieën, heupen, alles kan pijnlijk, stijf en minder spoepel worden. 

Het lijkt een aparte klacht omdat je nog zo jong bent maar je hormoonveranderingen verklaren alles.

Gelukkig zijn er mogelijkheden die je kunnen helpen om pijn en stijfheid te verminderen.

Lees snel verder over hoe ons assortiment jou kan helpen!

 

Wat helpt bij stijve spieren en gewrichten in de overgang?

Vind wat bij jouw lichaam in de overgang past

Er zijn allerlei opties om je spier- en gewrichtsklachten nader onder de loep te nemen en ook zelf te werken aan minder klachten. Voor meer achtergrondinformatie kun je ons blog ‘Wat te doen bij pijn in spieren en gewrichten tijdens de overgang?‘ lezen.

Bij ons vind je voedingssupplementen die je helpen minder stijf te zijn en middelen die pijn helpen verlichten door verwarming en massage.

Wat past bij jou? Lees verder!

Stijve gewrichten
Boswellia

Supplementen bij gewrichtsklachten

De kracht van natuurlijk: 5-Lox inhibitor

5-Lox inhibitor

Boswellia wordt al eeuwenlang gebruikt om zijn heilzame werking. Het behoort tot een van de beste kruiden als het gaat om positieve werking op de gewrichten.

Boswellia komt van de hars van de boom Boswellia Seratta en wordt al in India al eeuwen gebruikt bij gewrichtsklachten.

Wij hebben 5-Lox inhibitor opgenomen in het assortiment. Dit bevat boswellia in een superieur opneembare vorm. Een echt ‘next generation product’.

Veelzijdig Magnesium in de juiste effectieve vorm

Magnesium wordt het veel ingezet voor ondersteuning van spieren en botten. Het lichaam heeft magnesium namelijk nodig voor de vorming van botten en spieren. En magnesium speelt een rol bij ontspanning en soeplesse van onze spieren.

Sommige supplementen (magnesiumoxide) hebben nadelen: het wordt maar matig opgenomen in je darmen en het kan behoorlijk laxerend werken. Koop daarom een goed opneembare vorm zodat de magnesium daadwerkelijk wordt opgenomen door je lichaam en zijn werking kan doen.

Wij bieden Magnesium-Citraat aan. Dit is magnesium gebonden aan een lichaamseigen citroenzuur, wat zeer makkelijk door het lichaam wordt opgenomen.

Verkoeling en/of verwarmingsproducten

Kussen dat kan verkoelen én verwarmen

Als je gewricht pijnlijk is kan verkoeling op die plek heel prettig zijn. Warmte kan juist weer fijn zijn als stijfheid op de voorgrond staat.

Wij bieden een kussen aan waarin kristallen zijn verwerkt die langdurig koelte kunnen afgeven. Maar als je datzelfde kussen opwarmt geeft het juist langere tijd warmte af. Net waar je behoefte aan hebt dus.

Vrouw met stijve knie
St Janskruid

Huidolie voor directe verlichting

Behandel de pijnlijke spieren en gewrichten

Als je gericht je pijnlijke plek wilt verzachten vanaf de buitenkant dan kan je kiezen voor een speciale huidolie.

De huiolie die wij aanbieden bevat specifieke kruiden waaronder Sint janskruid en wintergroen. Op plaatsen waar deze olie wordt aangebracht worden de ingrediënten direct door de huid opgenomen.

Zo kan je bepaalde probleemgebieden heel doelgericht en op een natuurlijke manier verzachten.

Soepele spieren en gewrichten

Populair
Vanaf: 13,46

Eén van de best opneembare vormen van Magnesium (magnesium citraat). Breed inzetbaar in de overgang.

Aanbieding
Populair
68,95

MenoElle biedt brede ondersteuning tijdens de overgang, is vrij van hormonen en fyto-oestrogenen, en heeft geen bijwerkingen. In voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Aanbieding
Populair
23,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang dat wereldwijd succesvol is. MenoElle biedt brede ondersteuning tijdens de overgang, is vrij van hormonen en fyto-oestrogenen, en heeft geen bijwerkingen. Ook beschikbaar in voordeelverpakking.

Populair
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten voor tijdens de overgang.

16,90

Eerste hulp bij stijve gewrichten en spieren. Heerlijke olie met speciale kruiden voor directe verlichting van de pijnlijke spieren en gewrichten.

3D Relax3D Relax
HeadacheHeadache
14,95

Koelkussentje van Canadese herkomst biedt de hele dag (en nacht) verkoeling. Heerlijk verkoelend op je ogen of je voorhoofd!

Populair
Vanaf: 22,46

Een echt next generation supplement met Boswellia. Een van de populairste producten bij gewrichtsklachten.