Meer dan 50% van de vrouwen krijgen last van stijve spieren en gewrichten in de overgang.

Handen en vingers, de polsen, de knieën, heupen en de schouders kunnen pijnlijk worden. Ook kan je ineens stijf worden waardoor bewegen opeens minder soepel gaat. Het lijkt een aparte klacht omdat je nog zo jong bent maar je hormoonveranderingen verklaren alles.

Gelukkig zijn er mogelijkheden die je kunnen helpen om klachten te verminderen. Ons assortiment bevat verschillende middelen bij pijn en stijfheid die je op hun eigen wijze hierbij ondersteunen.

Waardoor krijg je stijve spieren en gewrichten in de overgang?

Oestrogeen en de vochtigheid van het gewrichtsslijmvlies

Tijdens de menopauze daalt het vrouwelijk hormoon oestrogeen in je lichaam. Oestrogeen heeft invloed op de vochtigheid en doorbloeding van je slijmvliezen. Doordat de vochtigheid afneemt, kunnen gewrichten over elkaar heen gaan schuren en wordt de beschermende laag tussen gewrichten – het gewrichtskraakbeen – dunner. Dat veroorzaakt gewrichtspijn.

Daarnaast neemt je spiermassa af en hebben de spieren meer tijd nodig om op spanning te komen. Dit kan een stijf gevoel geven.

Stijve gewrichten

Supplementen bij gewrichtsklachten

De kracht van natuurlijk: Arthromax en Fast Acting Joint Formula

 

Arthromax

Boswellia wordt al eeuwenlang worden gebruikt om zijn heilzame werking. Het behoort tot een van de beste kruiden als het gaat om positieve werking op de gewrichten. Boswellia komt van de hars van de boom Boswellia Seratta en wordt al in India al eeuwen gebruikt bij gewrichtsklachten.

In onze shop hebben wij ‘Arthromax‘ opgenomen in het assortiment. Dit product bevat boswellia in een superieur opneembare vorm. Want de opneembaarheid van boswellia was altijd een probleem en daardoor de werkzaamheid. Arthromax is een echt next generation product die een hoge biologische beschikbaarheid van boswellia garandeert.

 

Fast Acting Joint Formula

Daarnaast bieden wij een snelwerkend middel aan. ‘Fast acting joint formula‘ kan ondersteuning bieden als de nadruk ligt op snel verlichting te verkrijgen.

Boswellia

Verkoeling en/of verwarmingsproducten

Kussen dat kan verkoelen én verwarmen

Als je gewricht pijnlijk is kan verkoeling op die plek heel prettig zijn. Wij hebben een koelkussen in onze shop die zeer langdurig verkoeling geeft.

Warmte kan juist weer fijn zijn als stijfheid op de voorgrond staat. Wij bieden een kussen aan waarin kristallen zijn verwerkt die langdurig koelte kunnen afgeven. Maar als je het kussen opwarmt geeft het juist langere tijd warmte af. Net waar je behoefte aan hebt dus.

Vrouw met stijve knie
St Janskruid

Huidolie voor directe verlichting

Behandel de pijnlijke plekken

Een massage met speciale olie op kruidenbasis kan helpen om het stijve pijnlijke gewricht direct te verlichten.

De olie die wij aanbieden bevat onder andere Sint janskruid en wintergroen. Op plaatsen waar deze olie wordt aangebracht worden de ingrediënten direct door de huid opgenomen.

Zo kan je bepaalde probleemgebieden heel doelgericht en op een natuurlijke manier verzachten.

Soepele spieren en gewrichten

Aanbieding
Nieuw
74,85 67,95

Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwenIn voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Nieuw
24,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen

Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

16,90

Eerste hulp bij stijve gewrichten en spieren. Heerlijke olie met speciale kruiden voor directe verlichting van de pijnlijke spieren en gewrichten.

-31%
48,95 33,95

Ter ondersteuning van een gezonde gewrichtsfunctie. Focus op de snelle verlichting.

Vanaf: 10,95

Koelkussentje van Canadese herkomst biedt de hele dag (en nacht) verkoeling. Heerlijk verkoelend op je ogen of je voorhoofd!

35,95

Een echt next generation supplement met Boswellia. Een van de populairste producten bij gewrichtsklachten.