Opeens krijg je de jampot niet meer los gedraaid en is lang staan een probleem. Hoe komt dat? Meer dan 50% van de vrouwen krijgen last van stijve spieren en gewrichten in de overgang.

Handen en vingers, de polsen, de knieën, heupen en de schouders kunnen pijnlijk worden. Ook kan je ineens stijf worden waardoor bewegen opeens minder soepel gaat. Het lijkt een aparte klacht omdat je nog zo jong bent maar als je naar de rol van oestrogeen kijkt is het te verklaren.

Wij beschrijven tips om je lichaam weer soepel te laten worden en hebben producten uitgezocht die verlichtend kunnen werken bij stijve spieren en gewrichten.

Waardoor krijg je stijve spieren en gewrichten in de overgang?

Oestrogeen en de vochtigheid van het gewrichtsslijmvlies

Tijdens de menopauze daalt het vrouwelijk hormoon oestrogeen in je lichaam. Oestrogeen heeft invloed op de vochtigheid en doorbloeding van je slijmvliezen. Doordat de vochtigheid afneemt, kunnen gewrichten over elkaar heen gaan schuren en wordt de beschermende laag tussen gewrichten – het gewrichtskraakbeen – dunner. Dat veroorzaakt gewrichtspijn.

Daarnaast neemt je spiermassa af en hebben de spieren meer tijd nodig om op spanning te komen. Dit kan een stijf gevoel geven.

Stijve gewrichten

Wat kan je doen om soepel te blijven?

Bewegen en luisteren naar je lichaam

Blijf bewegen! Dat is de sleutel om soepel te blijven. Luister wel naar je lichaam en zoek bij twijfel advies bij een professional. Zorg daarnaast voor voldoende rust. Let daarbij erop dat je zowel lichamelijk als geestelijk uitrust.

Het kan ook nut hebben om op je voedingspatroon te letten. Soms kan bepaald eten extra pijn in de gewrichten geven. Voeding met weinig suiker, alcohol en cafeïne kan gewrichtspijn bijvoorbeeld verzachten.

Daarnaast zijn er verschillende producten die verlichting kunnen geven. Een verkoelend dan wel verwarmend kussen kan heerlijk zijn als je ontstoken of stijve gewrichten hebt.

Er zijn ook verschillende supplementen op de markt die gewrichten kunnen ondersteunen om soepelheid te behouden. Lees verder voor meer informatie.

Supplementen bij gewrichtsklachten

De kracht van natuurlijk

Boswellia wordt al eeuwenlang worden gebruikt om zijn heilzame werking. Het behoort tot een van de beste kruiden als het gaat om positieve werking op de gewrichten. Boswellia komt van de hars van de boom Boswellia Seratta en wordt al in India al eeuwen gebruikt bij gewrichtsklachten.

In onze shop hebben wij ‘Arthromax‘ opgenomen in het assortiment. Dit product bevat boswellia in een superieur opneembare vorm. Want de opneembaarheid van boswellia was altijd een probleem en daardoor de werkzaamheid. Arthromax is een echt next generation product die een hoge biologische beschikbaarheid van boswellia garandeert.

Daarnaast bieden wij een snelwerkend middel aan. ‘Fast acting joint formula‘ kan ondersteuning bieden als de nadruk ligt op snel verlichting te verkrijgen.

Boswellia
St Janskruid

Behandel de pijnlijke plekken

Natuurlijke olie

Een massage met speciale olie op kruidenbasis kan helpen om het stijve pijnlijke gewricht direct te verlichten. De olie die wij aanbieden bevat onder andere Sint janskruid en wintergroen. Op plaatsen waar deze olie wordt aangebracht worden de ingrediënten direct door de huid opgenomen. Zo kan je bepaalde probleemgebieden heel doelgericht en op een natuurlijke manier verzachten.

Verkoeling en/of verwarmingsproducten

Kussen dat kan verkoelen én verwarmen

Als je gewricht pijnlijk is kan verkoeling op die plek heel prettig zijn. Wij hebben een koelkussen in onze shop die zeer langdurig verkoeling geeft.

Warmte kan juist weer fijn zijn als stijfheid op de voorgrond staat. Wij bieden een kussen aan waarin kristallen zijn verwerkt die langdurig koelte kunnen afgeven. Maar als je het kussen opwarmt geeft het juist langere tijd warmte af. Net waar je behoefte aan hebt dus.

Vrouw met stijve knie

Soepele spieren en gewrichten

Aanbieding
Nieuw
74,85 66,95

Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwenIn voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Nieuw
24,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen

Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

16,90

Eerste hulp bij stijve gewrichten en spieren. Heerlijke olie met speciale kruiden voor directe verlichting van de pijnlijke spieren en gewrichten.

48,95

Ter ondersteuning van een gezonde gewrichtsfunctie. Focus op de snelle verlichting.

35,95

Een echt next generation supplement met Boswellia. Een van de populairste producten bij gewrichtsklachten.

14,95

Koelkussentje van Canadese herkomst biedt de hele dag (en nacht) verkoeling. Heerlijk verkoelend op je ogen of je voorhoofd!