Jammer maar waar, de overgang heeft een flinke invloed op de huid. De huid veroudert door de jaren heen maar de overgang zet er even een versnellinkje bovenop.

Veel vrouwen hebben het gevoel ineens zo’n oud gezicht te krijgen tijdens de overgang. De huid wordt slapper, dunner en droger waardoor rimpels meer gaan opvallen. Ook wordt de huid gevoeliger voor de zon en ontstaan er makkelijker ouderdomsvlekken.

Gelukkig zijn er mogelijkheden die je helpen om om je huid zo lang mogelijk fris en veerkrachtig te houden. Ons assortiment bevat verschillende middelen bij huidveroudering die je op hun eigen wijze kunnen helpen hierbij.

Mooie huid oudere vrouw

Wat helpt bij huidveroudering tijdens de overgang?

In de overgang kan je huid extra ondersteuning gebruiken.

Hoewel uitdagend, zijn er zeker dingen die je in de overgang kan doen om je huid mooi en fris te houden. Voor uitvoerige achtergrondinformatie en tips over wat voor soort producten écht werken, kan je het interview met dr.Jetske Ultee over huidklachten in de overgang lezen.

Je vindt bij ons middelen die je huid van buiten én van binnen verzorgen en beschermen. Middelen die extreem hydrateren en die huidveroudering kunnen vertragen.

Wat past bij jou? Lees verder!

Supplementen ter ondersteuning van een gezonde huid

De natuurlijke kracht van Pycnogenol® en duindoornbesolie

Pycnogenol®

Pycnogenol® is een natuurextract dat wordt gewonnen uit de schors van de mediterrane pijnboom en is één van de sterkste anti-oxidanten ter wereld. Als je meer wilt weten over de rol van antioxidanten in het vertragen van huidveroudering lees dan ons blog over anti-oxidanten.

Pycnogenol® ondersteunt een mooie huid door zich te binden aan collageen en elastine en deze zo te beschermen tegen afbraak.

Pycnogenol® is een gestandaardiseerd kwaliteitsextract. De Zwitserse firma Horphag levert de hoogwaardige kwalitatieve grondstof aan andere fabrikanten die het in een pilvorm verwerken. Op de website van Horphag kan je veel onderzoeken vinden, ook over Pycnogenol® en het beschreven effect op de huid.

Mediterraanse zeedennen

Duindoornolie bij droge huid

De bessen van de duindoorn zijn rijk aan omega-7. En onze huid en slijmvliezen hebben een grote affiniteit voor omega-7. Daarom wordt duindoornolie vaak ingezet om huid en slijmvliezen gezond te houden. Bijvoorbeeld bij tranende ogen of voelbaar droge ogen. Maar ook bij droge mond, vagina of huid.

Baobab olie

Herstellende huidolie

Extreem hydraterende Baobab olie

In onze shop kan je een pure natuurlijke olie kopen die rijk is aan omega 3,6 en 9. De zogenaamde baobab olie wordt gewonnen uit het de zaden van de vruchten van de baobab-tree. Baobab-olie is 100% puur en natuurlijk en kent veel toepassingsgebieden. Zo is de baobab olie bijvoorbeeld ook geschikt voor het gezicht en het decolleté

Boabab olie dringt goed door in de huid en is extreem hydraterend maar niet vet. Het is zodoende geen probleem baobab olie te gebruiken als je last hebt van opvliegers en veel transpiratie. De olie trekt zo snel in en er blijft geen vettige laag achter.

Daarnaast is de olie anti-aging, heel verzorgend, voedend en ondersteunt het natuurlijk huidherstel.

Juiste haar- en huidverzorging

24,95

Omega-3 algenolie DHA & EPA. Zuiver, visvrij en 100% plantaardige omega-3

28,25

Krachtige duindoornolie: ideaal bij droge slijmvliezen en bescherming van je huid

Aanbieding
63,75

Haarverlies en dunner haar door de overgang? Mediceuticals helpt! Deze producten uit de speciale vrouwenlijn gaan overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegen bij een droge hoofdhuid.

Populair
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten voor tijdens de overgang.

Aanbieding
63,75

Haarverlies en dunner haar door de overgang? Mediceuticals helpt! Deze producten uit de speciale vrouwenlijn gaan overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegen bij een normale hoofdhuid.

31,50

Mediceuticals Cellagen™ spray maakt deel uit van de vrouwenlijn die overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegengaat. Makkelijk te gebruiken leave-in spray.

23,10

Mediceuticals Vitatin™ conditioner hydrateert intensief en geeft dof en zwak haar weer glans. Dé conditioner bij hormoongerelateerde haarproblemen.

20,50

Wil je voller en sterker haar? Deze shampoo voor vrouwen met droog haar en een droge hoofdhuid gaat overmatige haaruitval en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.