Jammer maar waar, de overgang heeft een flinke invloed op de huid. De huid veroudert door de jaren heen maar de overgang zet er even een versnellinkje bovenop.

Wat kan je doen om je huid zo lang mogelijk fris en veerkrachtig te houden? Wij vroegen het aan dr. Jetske Ultee. Zij geeft uitgebreide adviezen over hoe je een mooie huid behoudt en verzorgt, ook na de overgang. Ook bespraken we met haar welke producten nu écht wat doen tegen rimpels en welke niet.

Welk effect heeft de overgang nu precies op je huid? Lees het interview met dr.Jetske Ultee over huidklachten in de overgang en krijg antwoord op deze vraag en op de vragen hierboven.

De beste tips en producten beschrijven wij alvast hieronder.

Mooie oudere vrouw

Waardoor verandert de huid zo tijdens de overgang?

De rol van oestrogeen en je huid.

De huid lijdt door de tand des tijds en óók nog extra door de overgang. Als oestrogeen wegvalt is het gevolg dat de huid slapper en dunner wordt. Ook wordt de huid droger waardoor rimpels meer gaan opvallen. De huid wordt gevoeliger voor de zon en er ontstaan makkelijker ouderdomsvlekken.

 

Wat kan ik doen om mijn huid te ondersteunen tijdens de overgang?

Verzorg je huid van buiten én van binnen.

In de overgang kan je huid extra ondersteuning gebruiken. Het beste verzorg je je huid van binnenuit én van buitenaf.

Met het oog op de (extreem) droge huid die kan ontstaan in de overgang hebben wij een pure olie opgenomen in ons assortiment met zeer uitgesproken hydraterende- en anti-aging-eigenschappen. Olie is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, zeker niet als je ook zweet door opvliegers. Maar deze olie is heel bijzonder, lees vooral verder.

Tegenwoordig is er veel aandacht voor de rol van antioxidanten en hun mogelijke rol in het vertragen van huidveroudering. Als je wilt kan je hier meer over lezen in ons blog over anti-oxidanten. Daarnaast is gezonde voeding van belang in het kader van een mooie huid want daar zitten alle essentiele vitamines en mineralen in die de huid nodig heeft om optimaal te kunnen herstellen en hydrateren. Vitamines hebben ook een antioxidante werking en beschermen de huid zo tegen schadelijke invloeden.

In onze shop bieden wij de super antioxidant Pycnogenol® aan en het supplement van Bao-Med dat specifiek samengesteld is voor de ondersteuning van de huid en de belangrijkste vitamines bevat.

Herstellende huidolie

Extreem hydraterende Baobab olie

In onze shop kan je een pure natuurlijke olie kopen die rijk is aan omega 3,6 en 9. De zogenaamde baobab olie wordt gewonnen uit het de zaden van de vruchten van de baobab-tree. Baobab-olie is 100% puur en natuurlijk en kent veel toepassingsgebieden. Zo is de baobab olie bijvoorbeeld ook geschikt voor het gezicht en het decolleté

Boabab olie dringt goed door in de huid en is extreem hydraterend maar niet vet. Het is zodoende geen probleem baobab olie te gebruiken als je last hebt van opvliegers en veel transpireratie. De olie trekt zo snel in en er blijft geen vettige laag achter. Daarnaast is de olie anti-aging, heel verzorgend, voedend en ondersteunt het natuurlijk huidherstel.

baobab
Mediterraanse zeedennen

Antioxidanten ondersteunen een mooie huid

Pycnogenol®, de super antioxidant

Pycnogenol® is een natuurextract dat wordt gewonnen uit de schors van de mediterrane pijnboom en is één van de sterkste anti-oxidanten ter wereld.  Pycnogenol® ondersteunt een mooie huid door zich te binden aan collageen en elastine en deze zo te beschermen tegen afbraak.

Pycnogenol® is een gestandaardiseerd kwaliteitsextract. De Zwitserse firma Horphag levert de hoogwaardige kwalitatieve grondstof aan andere fabrikanten die het in een pilvorm verwerken. Op de website van Horphag kan je veel onderzoeken vinden, ook over Pycnogenol® en het beschreven effect op de huid.

Supplementen ter ondersteuning van een mooie huid

Bao-Med speciaal voor huid en haar

Wij bieden een supplement aan waarin biotine (vitamine B8), foliumzuur en zink zitten met daarnaast als hoofdbestanddeel het vruchtvlees van de vruchten van de baobab-tree.

Dit vruchtvlees behoort tot de zogenaamde ‘superfoods‘ door zijn anti-oxidante eigenschappen en hoge voedingswaarden. De vrucht bevat onder andere hoge vitamine-C-waardes, calcium, ijzer en voedingsvezels. Deze combinatie maakt dat dit Baobab supplement speciaal wordt aangeboden ter ondersteuning van gezond haar, huid en nagels.

Baobab boom

Juiste haar- en huidverzorging

Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

60,75

Haarverlies en dunner haar door de overgang? Mediceuticals helpt! Deze producten uit de speciale vrouwenlijn gaan overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

30,00

Mediceuticals Cellagen™ spray maakt deel uit van de vrouwenlijn die overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegengaat. Makkelijk te gebruiken leave-in spray.

22,00

Mediceuticals Vitatin™ conditioner hydrateert intensief en geeft dof en zwak haar weer glans.

19,50

Mediceuticals Saturate shampoo voor droog haar gaat overmatig haarverlies en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

19,50

Mediceuticals Folligen shampoo voor normaal haar gaat overmatig haarverlies en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

21,15

Bao-Med® pure huid & haarolie is een pure, extreem hydraterende olie die de huid optimaal voedt en verzorgt. De olie werkt huidherstellend.

25,40

Bao-Med is een compleet voedingssupplement voor de ondersteuning van de optimale conditie van de huid en haren*. Uniek door het pure vruchtvlees van de baobabvrucht.