Veel vrouwen in de overgang hebben opeens een andere menstruatie dan dat ze gewend waren. Deze wordt steeds onregelmatiger en daar bovenop kan je ook last krijgen van hevig bloedverlies in de overgang.

Deze periode van veranderend menstruatiepatroon tot het moment van de menopauze – je laatste menstruatie – duurt een jaar of vier. Niet iets waar je zomaar vanaf bent dus.

Onregelmatig en hevig bloedverlies kunnen vaak voor onzekerheid en ongemak zorgen. Gelukkig zijn er mogelijkheden die je helpen om dit te verminderen.

Lees snel verder over hoe ons assortiment jou kan helpen!

Menstruatieklachten vrouw in de overgang

Wat helpt bij hevig en onregelmatig bloeden in de overgang?

Vind wat bij jou past

Ervanuit gaande dat er geen serieuze onderliggende oorzaken zijn, heb je allerlei opties om hevig en onregelmatig bloedverlies te verlichten of er beter mee om te gaan. Voor meer achtergrondinformatie kan je ons blog ‘menstruatie en de overgang’ lezen.

Je vindt bij ons middelen die je helpen je schoon en vrij te voelen ondanks je bloedverlies. Zodat je weet dat je niet gaat doorlekken. En als je je wilt verschonen, dat je dit dan makkelijk, snel en hygiënisch kan doen. 

We hebben een ideaal maandverband gevonden dat zeer goed absorbeert en luchtjes neutraliseer en, een menstruatiecup die je ontzorgt.

Wat past bij jou? Lees verder!

Estrogen for Women: bij onregelmatig en hevig bloedverlies

Hormoonvrij supplement

Estrogen for women bevat fyto-oestrogenen waaronder het krachtige hop en soja. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die de werking van oestrogeen kunnen nabootsen in het menselijk lichaam. Het zijn dus geen hormonen, het is volledig plantaardig.

Fyto-oestrogenen worden al heel lang ingezet bij onregelmatig en hevig bloedverlies omdat ze de hormoonbalans helpen reguleren.

Speciaal maandverband voor de overgang

Zacht, hygiënisch en natuurlijk

Waarom zou je speciaal maandverband nodig hebben als je in de overgang komt? Nou dat komt omdat je intieme zones gevoeliger worden in de overgang. Én omdat je heviger kan bloeden. 

In de overgang wordt het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina dunner en droger en daardoor kwetsbaarder. Daarom bieden wij in onze shop een maandverband aan dat bestaat uit 100% biologisch katoen zonder toevoeging van chemicaliën. Er zit edelsteen in het verband verwerkt dat de groei van bacteriën en geurtjes tegengaat. Daarmee is het ook geschikt voor urineverlies.

Het verband kent meerdere maten. Alle zijn ultra-dun dus ook de maten die veel vocht kunnen opnemen. De grootste maat kan maar liefst 120ml vocht opnemen.

Dan kan je toch wat geruster gaan slapen waarschijnlijk zonder de angst te hebben om door te lekken. 

Menstruatiecup

Menstruatiecup bij onregelmatig of hevig bloedverlies

Wellicht nog niet aan gedacht …

Al eens gedacht aan een menstruatiecupje? Dit cupje breng je aan in de vagina en die vangt daar het bloed op.

Een voordeel van het cupje in vergelijking met een tampon is dat het niks absorbeert en zodoende het natuurlijk milieu in de vagina niet aantast. In de overgang kan dat een voordeel zijn omdat het milieu in de vagina kwetsbaarder is qua evenwicht. Een ander voordeel is dat een cup veel meer bloed kan opvangen dan de grootste tampon. 

Het gebruik is misschien even wennen maar het blijkt voor veel vrouwen een uitkomst. Het draagt comfortabel en je kan het cupje makkelijk meenemen in je tas, heel handig als je erg onregelmatig vloeit.

Het is ook een uitkomst bij bijvoorbeeld zwemmen; de cup absorbeert geen water zoals een tampon. Én het is een eenmalige aanschaf; het cupje is in principe jarenlang herbruikbaar.

Intieme verzorging

Voel je fris daar beneden

In de overgang worden je intieme delen gevoeliger en kan je anders op producten gaan reageren. Kies daarom zoveel mogelijk voor natuurlijke producten zonder chemische toevoegingen.

Onze gel voor de intieme delen is voedend en herstellend voor de huid en is heerlijk zacht.

Minder gedoe en meer hygiëne tijdens je menstruatie

Populair
Vanaf: 30,82

Estrogen for Women is een uniek combinatiepreparaat op basis van zeer krachtige fyto-oestrogenen. Het geeft brede ondersteuning bij het verminderen van overgangsverschijnselen, is 100% hormoonvrij en volledig plantaardig.

Aanbieding
34,75

Gentle Day menstruatiecup: voel je vrij en schoon ondanks bloedverlies

8,99

Gentle Day intieme wasgel is zacht en natuurlijk. Speciaal geschikt voor de intieme zones maar ook heerlijk voor je hele lijf.

Vanaf: 3,95

Gentle Day Maandverband. In de overgang worden je intieme delen gevoeliger, verzorg ze met zachte natuurlijke producten. Je zal zien: het gaat verschil maken!

4,10

Gentle Day katoenen inlegkruisjes: heel geschikt voor gebruik in de overgang. Biologisch katoen, zonder chemische toevoegingen.