Het is weer vakantie-tijd! Hoe lekker zou het zijn als jij op vakantie kan en dat de overgang even thuis blijft? Dat maakt je vakantie extra prettig waarschijnlijk.

Maar wist je dat je grote kans hebt dat je op vakantie daadwerkelijk minder last gaat hebben van je klachten?

Lees hier waarom dit zo is en hoe je hier maximaal gebruik van maakt! En we geven ook nog een paar belangrijke vakantie-tips voor jou als vrouw in de overgang.

Daar gaan de stress-levels

Even een break nemen van het dagelijks leven. Even niks hoeven. Even geen verplichtingen. Even doen wat je leuk vindt. Het werkt allemaal super stress-verminderend. En dat is een groot cadeau in de overgang want stress heeft een hele negatieve impact op overgangsklachten.

Hoe minder stress jij hebt, hoe beter dat is voor je overgangsklachten. Je kan dus niet genoeg relaxen in je vakantie want dat dient jouw lijf in de overgang enorm!! Instrueer je medevakantiegangers vooral goed, jij hebt vakantie nodig…

En daar gaat de warmte

Vrouwen in de overgang hebben het bijna allemaal WARM. In het dagelijks leven kan je dat knap in de weg zitten want dat uniform moet toch echt aan op je werk. En dat raam gaat niet open wanneer jij dat nodig hebt.

Maar op vakantie kleed jij je lekker zoals jij wilt en is verkoeling vaak dichtbij in de vorm van zee en zwembad. En niks koelt beter dan een frisse duik!

En voor de weg naar het zwembad toe? Vergeet dan je koelingsproducten niet. Een ventilator of een koelsjaal doet wonderen, ook in de auto.

Keep it cool dus.

zwembad

Van Sight seeing wordt je soepel

Op vakantie wordt vaak lustig gewandeld en bewogen. Stadjes bekijken, de tent opzetten, strandwandelingen. Allemaal super goed voor je overgangsklachten. Bewegen zorgt voor soepele spieren en gewrichten, zorgt voor een vrolijkere mind en je slaapt ook nog eens beter.

Ook voor je gezondheid op lange termijn is dit goed. Helaas wordt er niet vaak stil gestaan bij de gevolgen van de overgang maar die gevolgen zijn er wel. Zo is extra zorg voor je botgezondheid voor alle vrouwen in de overgang en daarna een aanrader.

Elke dag je botten belasten middels bewegen en het dagelijks genoeg binnenkrijgen van vitamine D zijn daarvoor heel belangrijk. Dus lekker buiten wandelen is top voor je botten. Zo verzeker je je ook dat je op vakantie kan in de toekomst!

Vergeet dit niet! Zonnebrandcrème en de overgang horen bij elkaar

Denk eraan dat je gevoeliger wordt voor de zon als je in de overgang bent. Je bent minder beschermd tegen de zon omdat je huid dunner en slapper wordt in de overgang. Bescherm je huid dus extra goed.

En daarnaast, je kon het lezen in ons interview met dokter Jetske Ultee, de beste antirimpelcrème is zonnebrandcrème. Goed smeren dus, met de juiste zonnebrand!

suncare

 

Kies altijd een zonnebrandproduct dat beschermt tegen UV-A en UV-B. De SPF op de verpakking zegt vooral iets over de mate van bescherming tegen UV-B-straling. UV-A-straling speelt vooral een rol in het verkleuren van de huid, huidveroudering en huidkanker. Daarom is het belangrijk dat een zonnebrandproduct ook tegen dit deel van het zonnespectrum beschermt.

Of een product ook UV-A-bescherming biedt, kun je checken door het UV-A logo te spotten op de verpakking.

Conclusie

Je ziet het, vrouwen in de overgang zouden eigenlijk 365 dagen vakantie moeten hebben. Profiteer en …. geniet er vooral van!

Heb je wat aan dit blog gehad? Heb je nog vragen of heb je zelf tips? Reageer dan even onderaan deze pagina. Iedere reactie krijgt een antwoord van ons terug!

Producten uit dit artikel

Uitverkocht
 15,95

Deze oplaadbare handventilator past in je hand. Verkoeling waar en wanneer jij het nodig hebt!

 16,95

Deze heerlijke spray bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten die directe afkoeling en verfrissing geven als een opvlieger opkomt.

Nieuw
BlackBlack
Blue Tie DyeBlue Tie Dye
NavyNavy
Pink CamouflagePink Camouflage
Red Tie DyeRed Tie Dye
+1
 18,95

Dit populaire Australische koelsjaaltje biedt de hele dag of nacht verkoeling zodat je minder last hebt van opvliegers en/of nachtzweten.

Artikel delen op social media?

Anderen lazen ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt