In de overgang veroudert de huid sneller. Rimpels vallen opeens meer op en ook puistjes en acne kunnen de kop op steken. De oorzaak is het wegvallen van het hormoon oestrogeen. Oestrogeen beïnvloedt elastine en collageen in de huid. Als oestrogeen wegvalt wordt de huid slapper en rimpeliger.

Een antioxidant kan een rol spelen om rimpels tegen te gaan en een mooie frisse huid te behouden. In dit artikel kan je lezen hoe antioxidanten kunnen helpen om rimpels te voorkomen dan wel te vertragen. 

Rimpels, huidveroudering en antioxidanten: hoe zit dat?

In het artikel ‘wat zijn antioxidanten‘ kon je lezen wat oxidatieve stress is en wat antioxidanten nu eigenlijk zijn. Zoals je kon lezen staat ons lichaam continue bloot aan vrije radicalen. Het lichaam maakt zelf antioxidanten aan om dat op te vangen en daarnaast krijg je allemaal verschillende antioxidanten binnen met je voedsel.

Als er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten kan schade ontstaan, wat zich bijvoorbeeld uit in huidveroudering zoals rimpels.

De huid heeft van nature antioxidante stoffen in zich. De voorraad antioxidanten in de huid neemt echter af met de jaren. Tussen je dertigste en vijftigste levensjaar vermindert het aantal antioxidanten in je huid met ongeveer 35%! 

Helpen antioxidanten rimpels te voorkomen?

Antioxidanten kunnen zeker helpen om rimpels te voorkomen! Antioxidanten helpen om vrije radicalen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door schade van buitenaf – zoals roken en zon – tegen te gaan.

Zonder antioxidanten beschadigen deze vrije radicalen zeer geleidelijk de cellen in de huid. Je krijgt rimpels, er ontstaan pigmentvlekken, je huid verslapt en de kans op het krijgen van huidkanker neemt toe. 

Als je voldoende antioxidanten binnenkrijgt, kun je de vorming van rimpels uitstellen. Maar eeuwig jong blijft niemand. 

Hoe krijg ik voldoende antioxidanten binnen?

Om een mooie huid te behouden en rimpels tegen te gaan is het zaak dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Zoals gezegd krijg je met een gezonde en evenwichtige voeding in principe voldoende antioxidanten binnen. Maar je kan je voeding ook aanvullen met een supplement.

pycnogenol, schors van de pijnboom

Niet elke antioxidant heeft dezelfde gezondheidseffecten. Wil je de huid ondersteunen tegen huidveroudering kies dan antioxidanten die hun werk doen op dat niveau.

Welke antioxidant is geschikt als je je huid jong wilt houden?

Wij hebben gekozen voor het supplement Pycnogenol om een aantal redenen. Pycnogenol is een stof met zeer sterke antioxidante eigenschappen. De voordelen voor de huid berusten op het feit dat Pycnogenol zich bindt aan elastine en collageen en dat beschermt tegen afbraak. En dat is nu precies wat je wilt om een mooie huid te behouden.

Daarnaast is Pycnogenol een antioxidant met brede gezondheidseffecten. Het behoort tot de best onderzochte supplementen. Ze hebben meer dan 300 publicaties waaronder over de effecten van Pycnogenol op huidveroudering. Klik hier voor meer informatie over Pycnogenol en de huid.

Voor uitgebreide info over antioxidanten en hun rol in het lichaam: lees ons artikel ‘wat zijn antioxidanten?

Wil je meer advies over welke van onze producten voor jou een rol zouden kunnen spelen om je huid in conditie te houden? Lees hier meer.

Gerelateerde producten

Uitverkocht
Vanaf:  24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten voor tijdens de overgang.

Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 29,95

Krachtige duindoornolie: ideaal bij droge slijmvliezen en bescherming van je huid

Leuk en interessant artikel? Deel deze aflevering van Nynke’s blog op social media!

Anderen lazen ook:

Selecteer een Afleverpunt