Nu ook in Nederland verkrijgbaar: MenoElle, een uniek plantaardig middel dat een veelzijdige ondersteuning biedt tijdens de overgangMenoElle met EstroG-100 is ontzettend populair in Korea waar het vandaan komt en ook in de VS, Canada en sinds kort in Duitsland is dit het geval.

De reden achter het succes? MenoElle is écht anders dan alle andere plantaardige middelen die kunnen helpen bij overgangsklachten. Daarnaast is het geschikt voor álle vrouwen met overgangsklachten.

Ontdek wat MenoElle uniek maakt en kom erachter of het ook iets voor jou is!

MenoElle, een uniek middel bij overgangsklachten

“Voor elke vrouw”

MenoElle is een uniek hormoonvrij, plantaardig middel gebaseerd op het gepatenteerde EstroG-100 extract. Het helpt bij:

 • Je hormoonhuishouding,
 • Positieve gemoedstoestand,
 • Weerstand en vermoeidheid,
 • Ondersteuning van botten en spieren.

MenoElle is vrij van isoflavonen, soja of fyto-oestrogenen en heeft geen bijwerkingen. Het is dus geschikt voor alle vrouwen met overgangsklachten.

MenoElle, uniek middel tegen overgangsklachten

Eindelijk werkt er iets. Ik heb zoveel geprobeerd.
“Ik heb het allemaal gedaan: monnikspeper, zilverkaars en al die andere kruidenproducten. Nu heb ik menoElle en het werkt. Het duurde even (5 weken) maar nu voel ik me zoals vroeger.

Geen opvliegers, niet meer zo moe en uitgeblust, en over het algemeen ben ik in een beter humeur. En het beste compliment kwam van mijn kinderen: ‘mam, je bent zoals vroeger.’

Duidelijke aanrader wat mij betreft!”

Hanna
Menoelle

De kracht van MenoElle zit in haar unieke ingrediënten

Unieke Aziatische plantenextracten: EstroG-100

MenoElle bevat EstroG-100: drie Aziatische plantenextracten die samen het gepatenteerde  EstroG-100© Extract vormen.

Alle drie de kruiden hebben een lange traditie in de Aziatische volksgeneeskunde bij het verminderen van overgangsklachten en hebben zich meer dan honderd jaar bewezen. 

 

Vitamines en mineralen van belang in de overgang

Aan MenoElle is een optimale mix van vitamines en mineralen toegevoegd die diverse lichaamsfuncties ondersteunen, die juist van belang zijn tijdens de overgang: calcium, vitamines B, C, D, foliumzuur en zink.

Ga naar shoppagina MenoElle

Prijzen Estro-G-100

Internationale erkenning

EstroG

MenoElle bevat EstroG-100. EstroG-100 heeft al talloze internationale prijzen gewonnen.

De belangrijkste onderscheidingen: Best Botanical Award 2014 (VS), World-Class Product Award 2011 (Zuid-Korea), Gold Medal Inventions Geneva 2008 (Zwitserland).

Dit zeggen andere vrouwen over MenoElle

Eindelijk geen opvliegers meer.
“Na 3 maanden gebruik ben ik echt enthousiast. Mijn opvliegers zijn praktisch weg en mijn rusteloze, slapeloze nachten behoren tot het verleden. Over het algemeen voel ik me evenwichtiger en positiever. Ik kan het iedereen aanbevelen die overgangsklachten heeft.”

Petra

Super goed!
“Ik gebruik Menoelle sinds februari 2020 … opvliegers plaagden me ongeveer 20 keer per dag zowel overdag als ’s nachts. Verschrikkelijk! Al vanaf ongeveer 10 dagen gebruik (ik neem er ’s ochtends en ’s avonds één) voelde ik een merkbare vermindering :-). Nu heb ik misschien vier opvliegers in 24 uur en ze zijn veel minder intens. Ik heb ook het gevoel dat mijn huid mooier is geworden.”

Coco

Top!
“Tot nu toe heb ik geen bijzonder goede ervaring gehad met de zogenaamde ‘alternatieve producten’. Maar Menoelle is inderdaad anders. Niet alleen zijn die vervelende opvliegers afgenomen, mijn humeur is ook aanzienlijk verbeterd en ik voel me weer in balans. Topproduct!”

Sandra

Veelzijdige ondersteuning bij overgangsklachten

MenoElle is breed inzetbaar

Één preparaat dat helpt bij:

 • Je hormoonhuishouding,
 • Positieve gemoedstoestand,
 • Weerstand en vermoeidheid,
 • Ondersteuning van botten en spieren.
Ga naar shoppagina MenoElle
MenoElle
3vrouwenmenoelle

Geschikt voor elke vrouw

MenoElle is vrij van hormonen en fyto-oestrogenen

Bij overgangsklachten worden vaak plantaardige middelen gebruikt zoals fyto-oestrogenen. Fyto-oestrogenen (zoals isoflavonen) zijn stoffen die een oestrogeen effect in het lichaam nabootsen. Daarom worden zij in supplementen aangeboden bij overgangsklachten. Denk bijvoorbeeld aan hop, rode klaver en soja. 

Bij gebruik van fyto-oestrogenen stijgt de oestrogeenspiegel in het lichaam. Dat geeft werkzaamheid bij overgangsklachten maar kan ook nadelen hebben. Men weet nog niet voldoende over de veiligheid op lange termijn hiervan. Vrouwen met oestrogeen-gevoelige tumoren (of die hier in het verleden mee gekampt hebben) worden afgeraden deze preparaten te nemen*. Ook de inname van fyto-oestrogenen gedurende langere tijd wordt afgeraden. 

MenoElle met EstroG100 is geen fyto-oestrogeen. EstroG100 werkt via selectieve modulatie van de oestrogeenreceptor. Daardoor heeft EstroG-100 geen invloed op de oestrogeenspiegels** in het lichaam. 

MenoElle bevat geen isoflavonen of hormonen. Zodoende is MenoElle veilig voor alle vrouwen en mag je MenoElle ook langdurig slikken.

Uitstekende verdraagzaamheid

MenoElle heeft geen bekende bijwerkingen

In vergelijking tot andere plantaardige preparaten bij overgangsklachten zonder oestrogene activiteit, wordt MenoElle uitermate goed verdragen.

Een bekend middel zonder oestrogene activiteit is bijvoorbeeld zilverkaars (black cohosh). Het nadeel van zilverkaars ligt echter in de verdraagzaamheid. Bekende bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree en hoofdpijn en ook is de veiligheid voor de lever niet onomstotelijk vastgesteld.

Op MenoElle zijn meerdere klinische studies gedaan met goede resultaten op 12 symptomen van de overgang. En MenoElle werd uitstekend verdragen.

MenoElle kan zodoende worden ingenomen door alle vrouwen die negatieve bijwerkingen van de menopauze ervaren. 

Ga naar shoppagina MenoElle
Onderzoek

Natuurlijke ingrediënten

EstroG-100: de basis van menoElle

Bij de ontwikkeling van een kruidenproduct voor vrouwen in de menopauze heeft men verschillende planten gescreend waarvan in de Aziatische volksgeneeskunde bekend was dat ze ondersteunden bij gynaecologische problemen.

De gepatenteerde combinatie van drie kruiden die EstroG-100 vormen werd  gekozen omdat het de beste effectiviteit en beste tolerantie combineerde. Alle drie de kruiden hebben een lange traditie in de Aziatische volksgeneeskunde en hebben zich meer dan honderd jaar bewezen

Phlomis umbrosa3

Phlomis umbrosa

Dit kruid is een salie-achtige plant. In de Aziatische volksgeneeskunde wordt het traditioneel een ontstekingsremmend en pijnstillend effect toegeschreven, evenals een regulerend effect op de lichaamstemperatuur.

redangelica2

Angelica gigas nakai 

Rode engelwortel wordt gebruikt in de traditionele Aziatische volksgeneeskunde voor de gezondheid van vrouwen, vooral om menstruele onregelmatigheden en menstruatiepijn te normaliseren en bij premenstrueel syndroom (PMS).

Het helpt tevens bij vergeetachtigheid, slapeloosheid en innerlijke rusteloosheid.

cynanchum2

Cynanchum wilfordii

In de traditionele Aziatische volksgeneeskunde wordt dit gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren en als oppepper na ziekte of bij uitputting na zwangerschap.

Optimale mix van vitamines en mineralen

Speciaal voor de overgang

Aan MenoElle is een optimale mix van vitamines en mineralen toegevoegd voor ondersteuning van diverse lichaamsfuncties die juist tijdens de overgang van belang zijn.

 • Vitamine B6 helpt bij de hormoonhuishouding,
 • Biotine ondersteunt de huid en activeert de natuurlijke energie in het lichaam,
 • Vitamine B12 voor het normaal functioneren van psychologische functies en mentale performance,
 • Foliumzuur draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid,
 • Vitamine C helpt bij vermoeidheid en ondersteunt het immuunsysteem,
 • Vitamine D ondersteunt botten en spieren,
 • Calcium helpt het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen – een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose,
 • Zink voor het behoud van normaal haar, huid en nagels.
Ga naar shoppagina MenoElle

De Duitse gynaecologe Patricia Hinske vertelt over MenoElle

MenoElle verpakking transparant

MenoElle: iets voor jou?

 • Veelzijdige ondersteuning bij overgangsklachten,
 • Vrij van isoflavonen en hormonen dus geschikt voor elke vrouw,
 • Veilig en uitstekende verdraagzaamheid,
 • Natuurlijke ingrediënten (gestandaardiseerde extract EstroG-100),
 • Optimale mix van vitamines en mineralen, speciaal voor de overgang.
Ga naar shoppagina MenoElle

* Advies van de Federal Institute for Risk Assessment, EFSA 2015

** Bo-Yeon Kwak et al. (2008): Binding Affinity of EstroG to ER alpha and beta using EnBio Estrogen Receptor. Report by Research Institute of Veterinary Medicine, Chungbuk National University, Korea.

Chang, Albert et. al. (2011): The Effect of Herbal Extract (EstroG-100) on Pre-, Peri- and Post-Menopausal Women: A Randomized Double-blind, Placebocontrolled Study.