Elke vrouw krijgt ermee te maken: de overgang. Het hoort bij ons leven. Het is echter een levensfase waar we niet graag over praten en dat is erg jammer. Want daardoor is het bespreekbaar maken van hoe jij de overgang ervaart soms best moeilijk.

Daarnaast is geen overgang is hetzelfde. Elke vrouw gaat door haar eigen, unieke overgangsproces heen. Dus hoe jij de overgang ervaart en welke klachten er mee samengaan is uniek voor jou. Net als de oplossingen die jou gaan helpen. Hoe jij en je leven in elkaar steken is echt anders dan zoals dit bij vriendinnen, collega’s of je buurvrouw het geval is.

Wil jij beter begrijpen welke invloed de overgang heeft op jouw klachten? Ik help je graag!

Waarom kiezen voor overgangscoaching bij mij?

 • Gediplomeerd overgangsconsulent (BIG-geregistreerd): aangesloten bij de beroepsvereniging voor overgangsconsulenten ‘de VVOC’
 • Korte wachttijden, je kan bij mij op korte termijn terecht
 • Concreet en praktisch advies om de impact van de overgang te verminderen
 • Laagdrempelig en gemakkelijk: coaching in mijn praktijk of via beeldbellen vanaf de plek die jou uitkomt
2 2

Duidelijk en praktisch

“Nynke baseert zich op wetenschap en maakt heel goed onderscheid tussen feiten en fabels. Wat hoort wel bij de overgang, wat niet. En vooral ook praktische tips. Een aanrader dus!”

Liz

Gun jezelf een prettige, krachtige overgang

De overgang is een levensfase in het leven van elke vrouw. Het hoort erbij. Maar dat betekent niet dat je deze fase gewoon maar moet uitzitten. De overgang duurt jaren (7 tot 10 jaar) en kan behoorlijk veel klachten geven.

In de huidige tijd staan vrouwen van eind 40 nog vol in het leven en daar komt de overgang dan bovenop. En dat kan tot gevolg hebben dat je dagelijks leven een uitdaging wordt.

Precies daar kan ik je bij helpen. Met overgangsklachten hoef je niet te blijven lopen namelijk, er is heel veel aan te doen.

Als gediplomeerd overgangsconsulente help ik je om jouw eigen overgang en klachten beter in kaart te brengen en te begrijpen. En hier vervolgens zo snel mogelijk minder last van te hebben. Zo ga je deze levensfase prettiger beleven.

Gun jezelf een prettige overgang. Bespreek je klachten en kom ervan af. Samen met mij.

Nynke

Wie heeft er baat bij overgangscoaching?

Het is heel divers waar vrouwen mee komen. En dat is logisch want hormonale schommelingen kunnen zoveel verschillende klachten geven.

Ik zie jonge vrouwen die van hun PMS-klachten af willen maar ook oudere vrouwen bij wie de overgangsklachten maar niet overgaan. En alle leeftijden daar tussenin.

Hieronder een aantal voorbeelden.

 • Vrouwen met bepaalde aandoeningen waarvan ze willen weten wat de invloed van de overgang is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PMS, ADHD, schildklierziektes, hart en vaatziektes.
 • Vrouwen die willen weten hoe ze het beste kunnen eten en bewegen om minder last te hebben van overgangsklachten.
 • Vrouwen die opeens ‘rare’ klachten hebben en willen weten of het wellicht aan de overgang ligt.
 • Vrouwen die zo moe zijn en zich weer fit willen voelen.
 • Vrouwen die met hun partner komen om samen te begrijpen wat de overgang teweeg kan brengen.

Begrijpen wat er gaande is maakt echt een groot verschil. Daarom is overgangscoaching echt voor elke vrouw.

Je bent welkom!

Plan op maat

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

Je ontvangt ter voorbereiding op een consult een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar overgangsklachten. Zo kunnen we het eerste consult meteen actief aan de slag en gaan we de invloed van de overgang op jouw klachten bespreken. 

Vervolgens maken we voor je belangrijkste klachten samen een plan op maat om hier zo snel mogelijk minder last van te hebben. Aan overgangsklachten kan je zelf heel veel doen namelijk als je maar weet WAT je moet doen. En dat kan ik je vertellen

Blijken je klachten niet overgangsgerelateerd? Dan zal ik je verwijzen. Mijn expertise zit uitsluitend op het gebied van de overgang.

Ik heb nu een plan!

“Ik zag door de bomen het bos niet meer; sliep slecht, had opvliegers en was zo lusteloos. Na gesprekken met Nynke is de invloed van de overgang mij veel duidelijker en heb ik een plan om de opvliegers te verminderen”

Sophie

Nooit gedacht

“Ik had geen idee dat de overgang zoveel effect kon hebben. Alleen dat was al de moeite waard van mijn sessie.”

Vera

Heldere uitleg

“Ik wilde graag weten hoe ik het beste voor mijn lichaam moest gaan zorgen nu de hormonen zo anders zijn. Ik heb heldere uitleg waar ik de komende jaren iets mee kan.”

Astrid

Tarieven en voorwaarden*

 • Je kunt bij mij direct een afspraak maken zonder verwijzing van je huisarts.
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Nuenen, bij LEIN Vrouwenzorg in Son of je kan een beeldbelconsult boeken. 
 • Kosten per sessie: EUR 87,50-*. 
 • De consulten worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wil je weten of je verzekeraar de consulten van een Verpleegkundig Overgangsconsult vergoedt? Klik hier.
 • Tot 24 uur van tevoren is het mogelijk te verzetten of te annuleren waarbij eventueel betaalde consultkosten worden teruggestort.

*Tarieven per 1 januari 2024. Een consult duurt ongeveer 45 minuten (dit is exclusief voorbereiding en administratie)

Maak een afspraak Neem contact op

*Kijk hier voor alle voorwaarden

Gediplomeerd overgangsconsulent

Meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied

Gediplomeerd overgangsconsulent

Ik heb de opleiding tot overgangsconsulent gevolgd aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. 

Mijn coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van jouw klachten.

Oplossingen specifiek voor jou

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over de overgang maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen. Er zijn zóveel verschillende overgangsklachten. En elke vrouw beleeft haar eigen unieke overgang.

Tijdens overgangscoaching kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten overgangsgerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Oplossingen specifiek voor jou
Concreet en praktisch

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Mijn insteek bij overgangscoaching is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies. Zo vindt de intake voor het grootste deel plaats vóór de eerste sessie aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen we meteen aan de slag als we elkaar zien.

En in de meeste gevallen hebben we al in de eerste sessie samen een actie-plan samengesteld voor je belangrijkste klacht.

Concreet. Praktisch. Snel.

Coaching ook via beeldbellen2

Laagdrempelig en gemakkelijk

Coaching ook mogelijk via beeldbellen

Zonder te reizen en vanuit de plek waar het jou uitkomt je consult doen met beeldbellen via je telefoon, tablet of computer? Dat kan!

De online-consulten vinden plaats via een beveiligd platform.

En je afspraak boek je – en wijzig je – heel gemakkelijk zelf online.

Coaching ook via beeldbellen2
Banner background full2

Iets voor jou?

Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw overgangsproces? Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie? Wil jij zelf de controle terugpakken?

Ik help je graag!

PS. Vind je het fijn om eerst meer gevoel te hebben bij wat overgangscoaching voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact op en dan kijken we samen verder.

Maak een afspraak Neem contact op
Nynke het kan anders helft2

Meer over mij

De gezondheidszorg heeft altijd centraal gestaan in mijn werkende leven. Na mijn opleiding als HBO-verpleegkundige heb ik verschillende functies op zowel commercieel als klinisch vlak gehad bij farmaceuten, ziekenhuizen en medische technologie bedrijven.

Op een bepaald moment zag ik de impact van de overgang steeds meer om me heen. Vriendinnen en collega’s worstelden echt met hun klachten en met hun dagelijks leven. Veel vragen dienden zich aan: horen deze klachten bij de overgang? Komen ze ergens anders vandaan? Wat kan ik er tegen doen? Vragen waar vaak verrassend weinig duidelijke antwoorden op werden gegeven.

Geraakt door hoe de overgang zó’n impact kon hebben op vrouwen, heb ik mij gespecialiseerd tot overgangscoach (Post-HBO opleiding Breederode Hogeschool tot gediplomeerd overgangsconsulente).

Samen met mijn partner ben ik daarnaast eigenaar van EstroCare. Deze website is opgericht om vrouwen het makkelijker te maken alle up-to-date informatie te vinden over de overgang. Ook vind je op deze site zorgvuldig geselecteerde middelen tegen overgangsklachten op basis van duidelijke selectiecriteria – zodat je als vrouw weet wat je koopt.

Met passie zet ik mij in om vrouwen te ondersteunen in de voor velen zeer uitdagende periode van de overgang. Ik help je graag!

Transparent

De Overgangsspecialist

Tweerijten 24

5673 TV Nuenen

Email: info@deovergangsspecialist.nl

Tel: 088 467 66 00

Big-nummer: 19047546330

KvK nummer: 83987053

BTW-id: NL003907113B11

Bankrekening: NL93 ABNA 0870 6416 89

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Algemene voorwaarden

Klachtenregeling