Geen overgang is hetzelfde. Elke vrouw gaat door haar eigen, unieke overgangsproces heen. Dus hoe jij de overgang ervaart en welke klachten er mee samengaan is uniek voor jou. Net als de oplossingen die jou gaan helpen.

Blijven overgangsklachten je dwarszitten en weet je niet meer wat je eraan moet doen? Boek een consult en samen gaan we direct aan de slag om jou weer meer jezelf te laten voelen!

Waarom kiezen voor overgangscoaching bij mij?

 • Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten: informatie en oplossingen specifiek voor jou
 • Direct aan de slag: al in het eerste consult concreet en praktisch advies om klachten te verlichten
 • Laagdrempelig en gemakkelijk: coaching in mijn praktijk of via beeldbellen vanaf de plek die jou uitkomt
 • Gediplomeerd overgangsconsulent: opleiding erkend door onder andere de Dutch Menopause Society

Erkend door / aangesloten bij:

Logo DMS transparant
Logo IMS transparant
Logo SoloPartners transparant

Duidelijk en praktisch

“Nynke baseert zich op wetenschap en maakt heel goed onderscheid tussen feiten en fabels. Wat hoort wel bij de overgang, wat niet. En vooral ook praktische tips. Een aanrader dus!”

Liz

Gun jezelf een prettige, krachtige overgang

De overgang is een levensfase die jaren kan duren en de bijbehorende klachten kunnen heel divers zijn. Dit komt omdat hormonen heel veel functies in het lichaam hebben.

Gaan de hormonen op hol zoals in de overgang dan kunnen die functies minder goed vervuld worden en dat geeft klachten. En vaak zijn het heel veel klachten door elkaar heen. Al met al kan dit een grote impact hebben op zowel privé- als werkende leven.

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze overgangsklachten maar moeten accepteren, terwijl er juist zoveel (zelf) aan te doen is. Of er wordt een behandeling gestart die niet optimaal is omdat de klachten niet herkend zijn als overgangsgerelateerd.

Als gediplomeerd overgangsconsulente help ik je om jouw eigen overgang en jouw specifieke klachten beter in kaart te brengen en te begrijpen. En hier vervolgens zo snel mogelijk minder last van te hebben.

Gun jezelf een prettige, krachtige overgang. Bespreek je klachten en kom ervan af. Samen met mij.

Nynke

Wie heeft er baat bij overgangscoaching?

Overgangscoaching is voor elke vrouw die vragen heeft over de overgang en die op zoek is naar manieren om minder last te hebben van overgangsklachten.

 • Lukt het je niet om de opvliegers de baas te worden?
 • Zit innerlijke onrust en gejaagdheid je in de weg?
 • Heb je veel onbegrepen klachten sinds de overgang begonnen is?
 • Word je moe van je slechte nachtrust?
 • Kom je aan in gewicht en snap je niet waarom?
 • Ben je nieuwsgierig naar de invloed van de overgang op jouw gezondheid nu en in de toekomst?

Herken je één of meerdere punten? Dan is overgangscoaching iets voor jou.

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

Wanneer je een afspraak maakt met mij bepalen we eerst welke van jouw klachten samenhangen met de overgang.

Vervolgens maken we voor je belangrijkste klachten samen een plan op maat om hier zo snel mogelijk minder last van te hebben. Aan overgangsklachten kan je zelf heel veel doen namelijk als je maar weet WAT je moet doen. En dat kan ik je vertellen. We focussen op leefstijl, voedingspatroon en gebruik van supplementen.

De meeste vrouwen zijn meestal met 2 sessies voldoende geholpen om met minder klachten door de overgang te gaan.

Blijken je klachten niet overgangsgerelateerd? Dan zal ik je verwijzen. Mijn expertise zit uitsluitend op het gebied van de overgang.

Ik heb nu een plan!

“Ik zag door de bomen het bos niet meer; sliep slecht, had opvliegers en was zo lusteloos. Na gesprekken met Nynke is de invloed van de overgang mij veel duidelijker en heb ik een plan om de opvliegers te verminderen”

Sophie

Nooit gedacht

“Ik had geen idee dat de overgang zoveel effect kon hebben. Alleen dat was al de moeite waard van mijn sessie.”

Vera

Heldere uitleg

“Ik wilde graag weten hoe ik het beste voor mijn lichaam moest gaan zorgen nu de hormonen zo anders zijn. Ik heb heldere uitleg waar ik de komende jaren iets mee kan.”

Astrid

Tarieven en voorwaarden*

 • Je kunt bij mij direct een afspraak maken zonder verwijzing van je huisarts.
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Nuenen of je kan een beeldbelconsult boeken. 
 • Kosten per sessie: EUR 80,- (een sessie duurt 45 minuten). 
 • Voor beeldbelconsulten betaal je vooraf via de website. Consulten in de praktijk kunnen ook ter plekke worden afgerekend.
 • De meeste vrouwen zijn met 2 sessies voldoende geholpen om met minder klachten door de overgang te gaan.
 • Tot 24 uur vantevoren is het mogelijk te verzetten of te annuleren waarbij eventueel betaalde consultkosten worden teruggestort.
 • De kosten voor sessies worden niet vergoed door zorgverzekeraars.
Persoonlijk

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over de overgang maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen. Er zijn zóveel verschillende overgangsklachten. En elke vrouw beleeft haar eigen unieke overgang.

Tijdens overgangscoaching kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten overgangsgerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Persoonlijk
Direct aan de slag

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Mijn insteek bij overgangscoaching is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies. Zo vindt de intake voor het grootste deel plaats vóór de eerste sessie aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen we meteen aan de slag als we elkaar zien.

En in de meeste gevallen hebben we al in de eerste sessie samen een actie-plan samengesteld voor je belangrijkste klacht.

Concreet. Praktisch. Snel.

Laagdrempelig en gemakkelijk

Laagdrempelig en gemakkelijk

Coaching ook mogelijk via beeldbellen

Zonder te reizen en vanuit de plek waar het jou uitkomt je consult doen met beeldbellen via je telefoon, tablet of computer? Dat kan!

De online-consulten vinden plaats via een beveiligd platform.

En je afspraak boek je – en wijzig je – heel gemakkelijk zelf online.

Laagdrempelig en gemakkelijk
Gediplomeerd overgangsconsulente

Meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied

Gediplomeerd overgangsconsulent

Ik heb de opleiding tot overgangsconsulent gevolgd aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam. Dit is de enige opleiding tot overgangsconsulent die erkend is door de Dutch Menopauze Society en de VVOC (Vereniging voor Overgangsconsulenten).

Mijn coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van jouw klachten.

Iets voor jou?

Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw overgangsproces? Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie? Wil jij zelf de controle terugpakken?

Ik help je graag!

Boek jouw consult Neem contact op

Meer over mij

De gezondheidszorg heeft altijd centraal gestaan in mijn werkende leven. Na mijn opleiding als HBO-verpleegkundige heb ik verschillende functies op zowel commercieel als klinisch vlak gehad bij farmaceuten, ziekenhuizen en medische technologie bedrijven.

Op een bepaald moment zag ik de impact van de overgang steeds meer om me heen. Vriendinnen en collega’s worstelden echt met hun klachten en met hun dagelijks leven. Veel vragen dienden zich aan: horen deze klachten bij de overgang? Komen ze ergens anders vandaan? Wat kan ik er tegen doen? Vragen waar vaak verrassend weinig duidelijke antwoorden op werden gegeven.

Geraakt door hoe de overgang zó’n impact kon hebben op vrouwen, heb ik mij gespecialiseerd tot overgangscoach (Post-HBO opleiding Breederode Hogeschool tot gediplomeerd overgangsconsulente).

Samen met mijn partner ben ik daarnaast eigenaar van EstroCare. Deze website is opgericht om vrouwen het makkelijker te maken alle up-to-date informatie te vinden over de overgang. Ook vind je op deze site zorgvuldig geselecteerde middelen tegen overgangsklachten op basis van duidelijke selectiecriteria – zodat je als vrouw weet wat je koopt.

Met passie zet ik mij in om vrouwen te ondersteunen in de voor velen zeer uitdagende periode van de overgang. Ik help je graag!

Transparent

De Overgangsspecialist

Andoornstraat 1

5672 XA Nuenen

Email: info@deovergangsspecialist.nl

Tel: 088 467 66 00

KvK nummer: 83987053

BTW-id: NL003907113B11

Bankrekening: NL93 ABNA 0870 6416 89

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Algemene voorwaarden

Klachtenregeling