Je wilt van alles doen maar er komt niets uit je handen, je hebt er gewoon de puf niet voor. “Ik kan niets onthouden, de simpelste dingen vergeet ik gewoon”. Dit zijn veel gehoorde kreten van vrouwen die in de overgang zijn. Vermoeidheid in de overgang is voor veel vrouwen iets waar ze mee moeten omgaan.

Die vermoeidheid kan zich lichamelijk uiten maar ook geestelijk. Heel frustrerend en vaak onbegrepen en niet herkend.

Op deze pagina gaan we in op waarom je je zo moe kan voelen in de overgang en we zetten een aantal tips en producten op een rijtje die ondersteunend kunnen werken om je weer energieker te voelen!

Waardoor ben ik zo moe in de overgang?

Tijdens de overgang heeft je lichaam het druk

Tijdens de overgang heeft je lijf het enorm druk. De hormoonschommelingen veroorzaken reacties in het gehele lichaam. Oestrogeen heeft invloed op zoveel processen in het lichaam en nu dat wegvalt moet het lichaam dat opvangen. Er moet een nieuw evenwicht gevonden worden en dat kost energie. Daarnaast slapen veel vrouwen slecht tijdens de overgang en dat draagt uiteraard ook niet bij aan je lekker fit voelen.

Vrouw in balans
Joggende vrouwen

Hoe word ik weer fit in de overgang?

Erken dat je lijf in de overgang zit

Probeer te erkennen dat je lijf in een overgangsproces zit en dat daar energie naartoe gaat. Pas je dagschema er ook wat op aan, neem wat vaker even een rust moment en kijk of je dag wat minder vol kan plannen zodat er ruimte komt voor jezelf.

Daarnaast kunnen bewegen, buitenlucht en een goede voeding een positieve bijdrage leveren aan je energiebalans.

In onze shop bieden wij een aantal voedingssupplementen dat je energieniveau kan ondersteunen.

Meer energie

Een baanbrekende vorm van ubiquinol

Wij bieden verschillende voedingssupplementen aan in deze categorie. Een product is Ubiquinol co-enzyme Q10. Dit is een vitamine-achtige stof die in alle menselijke cellen voorkomt. Het speelt een belangrijke rol tijdens de energieproductie in de cel.

Idealiter maakt je lichaam zelf genoeg co-enzym Q10 aan en daarnaast kan je extra binnenkrijgen door bepaalde (vooral dierlijke) voeding. Maar je vindt het ook in bepaalde groentes zoals broccoli.

Er zijn situaties waarin het lichaam meer co-enzym Q10 verbruikt – zoals in tijden van stress bijvoorbeeld – en er dus een tekort kan ontstaan. Daarnaast is het zo dat hoe ouder we worden, hoe moeilijker ons lichaam ubiquinon (Q10) kan omzetten in het actieve ubiquinol. En als die omzetting niet plaatsvindt, hebben we er ook niets aan. Daarom is het voor mensen van 40 jaar en ouder erg belangrijk om te kiezen voor ubiquinol.

Tot voor kort kon ubiquinol nooit in supplementen worden gebruikt omdat het gemakkelijk oxideert bij blootstelling aan lucht of licht. Het Japanse bedrijf Kaneka is er in geslaagd een ubiquinol-supplement van constante kwaliteit te realiseren dat gegarandeerd volledig natuur- en lichaamsidentiek is.

Broccoli
Energie

Energie voor de geest

Magnesium maar niet zomaar magnesium

Is het vooral je geest die je parten speelt? Zorg dat je voldoende magnesium binnen krijgt. Magnesium staat bekend om zijn ondersteuning van het leervermogen en het verminderen van vermoeidheid.

In onze shop vindt je het voedingssupplement ‘Neuro-Mag‘. Deze speciale vorm van magnesium kan de bloed-hersen barrière van de hersenen passeren en werkt dan ook voornamelijk daar, vandaar de naam Neuro-Mag. Magnesium wordt in vele varianten aangeboden maar de kwaliteit verschilt enorm. Zorg dat je magnesium koopt die goed opneembaar is door het maag-darmstelsel. Zo heb je meer effect van de magnesium en heb je ook minder bijwerkingen zoals diaree. Op onze productpagina van Neuro-mag kan je bij ‘veel gestelde vragen’ hier meer informatie over vinden.

Meer energie

Aanbieding
Nieuw
74,85 63,62

Het nieuwe middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen In voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Nieuw
24,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen

Verlaagde prijzen
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

44,95

Life Extension Neuro-Mag, ‘magnesium speciaal voor de hersenen’ helpt bij vermoeidheid en ondersteunt het leervermogen.  

-8%
Vanaf: 53,3048,95

Life Extension Super Ubiquinol Co-Q10 met de hoogste kwaliteit verkrijgbare Co-Q10.