De meerderheid van de vrouwen in de overgang heeft er op enige manier mee te maken: vaginale droogheid.

Bij vaginale droogheid kan de vagina gaan jeuken en behoorlijk pijn gaan doen. Ondergoed dat voorheen prima zat kan nu gaan irriteren. Het vrijen kan pijnlijk worden omdat de vochtigheid wegblijft. 

Vaginale droogheid is op zijn zachts gezegd vervelend en kan ook een rol gaan spelen binnen je relatie. Reden temeer om er bij stil te staan want er is van alles aan te doen!

Waardoor wordt de vagina droger in de overgang?

De vaginawand wordt aangetast

Vaginale droogheid is een typische overgangsklacht waar meer dan de helft van de vrouwen in de overgang last van krijgt.

De vagina staat onder invloed van het hormoon oestrogeen. Dit zorgt ervoor dat het vaginale slijmvlies dik is, de zuurtegraad op peil blijft en bacteriën weinig tot geen kans krijgen om infecties te veroorzaken. Tijdens de overgang daalt echter de oestrogeenproductie waardoor je vaginawand dunner, minder soepel en droger wordt. Dit wordt ook wel vaginale atrofie genoemd.

Naast deze ongemakken geeft vaginale droogheid soms ook moeilijkheid om te vrijen. Dit is pijnlijker en de vaginawand is kwetsbaarder voor wrijving waardoor er wondjes kunnen ontstaan.

In de overgang kan je opeens gevoeliger gaan reageren op producten die je daarvoor prima verdroeg. Zo kan het zijn dat je glijmiddel dat je al jaren gebruikte opeens niet meer verdraagt. Of dat je last krijgt van je maandverband wat je jaren probleemloos gebruikt hebt. 

Dit komt doordat je intieme zones gevoeliger worden en je lichaam kan heftiger gaan reageren op conserveringsmiddelen zoals parabenen of andere chemische stoffen. De intieme producten in onze shop zijn om die reden volledig natuurlijk en vrij van elke chemische toevoeging.

Producten tegen vaginale droogheid

Natuurlijke producten voor zachte verzorging en bescherming

 

Crème bij vaginale droogheid

Bij vaginale droogheid kan je kiezen voor een vaginale crème die vocht inbrengend werkt. De vaginale crème die je in onze shop kan kopen is speciaal geselecteerd vanwege het feit dat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat en vrij is van chemische toevoegingen.

De crème geeft langdurige hydratatie (de werking houdt meerdere dagen aan) en lekt niet na: je ondergoed blijft zodoende schoon. Je kan het ook gebruiken ter verlichting van jeuk.

Zetpillen op natuurlijke basis

Je kan ook kiezen voor vaginale zetpillen om de vochtigheid in je vagina te ondersteunen. De zetpillen van Cydonia die wij aanbieden werken op basis van etherische oliën van kruiden en planten en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen

Vaginale droogheid

De zetpillen gebaseerd op 5 plantenextracten zijn bedoeld voor ondersteuning van de vochtbalans en vochtproductie in de vagina. De zetpillen op basis van tea-tree olie ondersteunen het afweersysteem en de lokale immuniteit van de vagina.

In het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ worden de producten van Cydonia benoemd bij diverse problemen door vrouwenarts dr. Barbara Havenith.

Golven

Seks makkelijker en minder pijnlijk maken

Glijmiddelen zonder chemische toevoegingen

Als de droogheid dwarszit bij het vrijen kan een glijmiddel uitkomst bieden. Een glijmiddel geeft direct een langere vochtigheid en beschermt de vaginawand tijdens de seks. Dit is belangrijk want de huid wordt dunner in de overgang en kan sneller beschadigen.

De productlijn waarvoor wij gekozen hebben is volledig organisch, plantaardig en vrij van kunstmatige toevoegingen. Heel prettig in gebruik en het geurt en plakt niet.

Qua glijmiddel kan je kiezen uit een glijmiddel op waterbasis of een op oliebasis. De voorkeur is heel persoonlijk. Waterbasis geeft een frisser gevoel en is combineerbaar met condooms. Oliebasis geeft een warmer gevoel en is niet combineerbaar met condooms.

Twijfel je welk glijmiddel bij jullie past? Vraag een gratis monster aan!

Of lees de ervaring van een YES-gebruikster die op verzoek van YES de twee glijmiddelen vergeleken heeft.

Zorg voor je intieme delen

Aanbieding
Nieuw
74,85 63,62

Het nieuwe middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen In voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Nieuw
24,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen

Verlaagde prijzen
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

-25%
19,99 14,99

Cydonia Vijf plantenextracten zijn vaginale zetpillen. Ze verzorgen een natuurlijke oplossing voor vaginale droogheid door bijvoorbeeld de menopauze

-25%
19,99 14,99

De Vaginor plus zetpillen van Cydonia bieden een prachtige natuurlijke oplossing op basis van tea tree-olie ter ondersteuning van de natuurlijke weerstand in de vagina.

30,50

SNP Libido vrouw is volledig natuurlijk en bevat onder andere Maca. Maca is één van de populairste supplementen voor het libido en de sexuele functie.

8,75

Yes OB: een superieur glijmiddel op plantaardige oliebasis. Zonder chemische toevoegingen. Daarom heel geschikt voor vrouwen in de menopauze.

12,95

Yes WB, superieur plantaardig glijmiddel op waterbasis. Vrij van chemische toevoegingen. Daarom heel geschikt voor vrouwen in de menopauze.