De overgang is één van de grootste veranderingen in je lichaam waar je als vrouw mee te maken krijgt. Omdat het hormoon oestrogeen plotseling wegvalt moet je lichaam zich gaan reorganiseren. Oestrogeen regelt heel veel in je lijf dus je begrijpt dat het even kan duren voordat je lichaam weer optimaal functioneert. Je lichaam draait overuren in de overgang en het dagelijks leven gaat onveranderd door. Hoe ga je dat combineren?

Zoals die ene belangrijke presentatie geven en dan een opvlieger krijgen … hoe blijf je dan professioneel overkomen? Of je favoriete sport beoefenen terwijl je ineens doorlekt ..? En je puberzoon rustig blijven aanhoren terwijl je voor de zoveelste nacht niet geslapen hebt? De overgang kan het dagelijks leven een stuk ingewikkelder maken … En de gemiddelde vrouw is pas 50 als ze in de overgang komt; ze staat nog midden in het leven! 

Zoiets levensveranderends als de overgang verdient antwoorden én oplossingen. Maar waar vind je die? En hoe ga je aan de slag om je weer meer jezelf te voelen?

EstroCare

“Het kan anders.”

We zagen de overgang meer en meer inslaan om ons heen en ook hoe er geworsteld werd met klachten. Waar vind je hulp? Wat zou kunnen helpen en wat niet? En waarom dan? Moet je aan de hormoontherapie om je klachten écht te verminderen? En als dit niet bij je past; wat doe je dan?

Veel vragen waar vaak verrassend weinig duidelijke antwoorden op worden gegeven. Daarom zijn wij EstroCare gestart. Wij hadden echt het idee dat dit anders moest kunnen

Wij willen je helpen te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt tijdens de overgang, wat de effecten zijn en hoe je overgangsklachten kunt verminderen

Wij doen dit door kennis aan te bieden waar je wat mee kán: diepgaande informatie over de menopauze via onze blogs, eBooks en nieuwsbrieven waarin artsen, experts en ervaringsdeskundigen aan het woord komen. 

Daarnaast vind je een zeer breed assortiment met producten tegen overgangsklachten bij ons. Samengesteld met enkele cruciale vragen in het achterhoofd. Wat heeft een vrouw in de overgang nodig? Wat zijn de laatste inzichten? Welke middelen zijn onderbouwd met studies? In hoeverre is een product hormoonvrij, puur, natuurlijk en duurzaam?

Het resultaat: een uitgebreid, zorgvuldig geselecteerd assortiment met middelen bij uiteenlopende klachten dat we continu evalueren. Zodat we kunnen blijven zeggen ‘voor elke vrouw en elke overgangsklacht’.

Ons unieke productassortiment

  • Voor elke vrouw en elke overgangsklacht
  • Pure, natuurlijke producten
  • Gegarandeerd van de hoogste kwaliteit
  • Geselecteerd op basis van onderbouwde werking
  • Duurzaam verpakt en geproduceerd
Drie vrouwen naast elkaar

Voor elke vrouw en elke overgangsklacht

Het breedste assortiment van uitsluitend overgangsgerelateerde producten

  • Aangezien de overgang voor elke vrouw anders verloopt en niet elke vrouw op dezelfde manier reageert op bepaalde middelen, hebben wij gekozen voor een zeer breed assortiment. Zo kan je op zoek gaan naar wat bij jóu past.
  • Al onze producten zijn hormoon-vrij en zonder recept verkrijgbaar. Niet alle vrouwen willen of mogen hormonen nemen. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan alternatieven!

Pure natuurlijke producten

Jouw lichaam heeft in de overgang behoefte aan zachtheid

In de overgang verandert je lichaam en kan je gevoeliger reageren op producten dan eerst. Weet daarom wat je gebruikt qua ingrediënten.

Onze producten zijn erop uitgezocht zo puur en natuurlijk mogelijk te zijn. Zo hebben we een vaginale crème zonder parabenen want in de overgang kan je daar gevoelig voor worden. Om diezelfde reden heeft ons maandverband geen chemische toevoegingen. 

Rozenblaadjes
Supplementen gebaseerd op gestandaardiseerde extracten

Gegarandeerd van de hoogste kwaliteit

Gestandaardiseerde extracten

Juist bij natuurlijke producten is het van belang dat je ervan op aan kunt dat er in elke pil evenveel werkzame stof zit. Daarom bestaan de supplementen die wij aanbieden uit gestandaardiseerde extracten. 

Het standaardiseren van extracten is een proces dat grondstoffen van hoge kwaliteit vereist. Daarom behoren deze producten niet altijd tot de goedkoopste producten.

Geselecteerd op basis van onderbouwde werking

Kwalitatieve producten waarvan de werking is onderzocht in studies

Hoe is de werking van een supplement onderzocht? In wat voor soort studie? En in welke dosering? En is die dosering ook te koop?

Wij hebben gepubliceerde studies zorgvuldig voor je uitgeplozen en op basis daarvan ons assortiment samengesteld.

Onderzoek
Moederzwaan met kleintje

Duurzaam verpakt en geproduceerd

Samen zorgen we voor een leefbare wereld

Een mooiere wereld begint bij jezelf. In dat kader streven wij ernaar te werken met producenten die duurzaamheid in hun productieproces hebben ingebouwd

Het bedrijf Primavera gaat daar bijvoorbeeld heel ver in. Prachtig om te lezen hoe zij duurzaam hun natuurlijke producten produceren.