Haaruitval, dunner wordend haar, huidveroudering; het hoort voor veel vrouwen bij de overgang. Maar liefst 40% van de vrouwen in de overgang krijgen te maken met haarverlies. Ook heeft de menopauze een flinke invloed op de huid: deze wordt dunner en droger in de overgang. 

Hoe kan je je huid het beste verzorgen in de overgang? Wij vroegen het aan dr. Jetske Ultee. Zij geeft uitgebreide adviezen over hoe je een mooie frisse huid behoudt. En we bespraken met haar welke producten nu écht wat doen tegen rimpels en welke niet.

En wat te doen om de conditie van je haar te verbeteren en haarverlies te verminderen? We hebben de fabrikant gevonden die een oplossing heeft ontwikkeld voor haarverlies door hormonale problemen. Interessant? Lees verder! 

Haarproblemen en de overgang

Waardoor verlies ik meer haren in de overgang?

De rol van oestrogeen op je haarkwaliteit

Er zijn verschillende factoren die een effect kunnen hebben op jouw haarkwaliteit. Wij stippen er een drietal aan.

Ten eerste stimuleren vrouwelijke hormonen de haargroei en zij beschermen het haarzakje (follikel). Als er minder oestrogeen is dan wordt het haar vaak dunner, groeit het minder en het valt eerder uit. Daarnaast is er door de veranderende hormoonbalans relatief meer mannelijk hormoon – testosteron – aanwezig. Dit kan leiden tot haaruitval op je hoofd of juist tot extra haargroei op nieuwe (ongewenste) plekken. Niet alle vrouwen zijn echter gevoelig voor het ‘extra’ testosteron, dit is erfelijk bepaald.

Haarborstel

Ten tweede het effect van stress. Stress heeft een negatief effect op je haarkwaliteit. Aangezien de overgang een periode is waarin heel veel gebeurt met je lichaam en er vaak slecht geslapen wordt is stress vaak een factor die helaas aanwezig is.

De laatste factor die wij willen aanhalen bij dit onderwerp is dat de haarkwaliteit ook wordt beïnvloed door de vitamine- en mineralenconcentraties in je lichaam. Zijn die concentraties uit balans dan kan dat doorwerken in de kwaliteit van je haar.

haarzakje

Hoe zorg ik voor minder haarverlies in de overgang?

Verzorg je haar van buiten én van binnen.

Wat kan je doen om je haar in topconditie te krijgen? Dat kan je tweeledig aanpakken: van binnenuit en van buitenaf.

Gezonde evenwichtige voeding is van belang voor je haarkwaliteit. Verschillende vitamines hebben hierin een bewezen positief effect. Vitamine B8 (biotine) wordt bijvoorbeeld ook wel vitamine ‘Haar’ genoemd. Het houdt het haar sterk en glanzend. Verschillende mineralen kunnen ook bijdragen aan gezond haar, denk hierbij aan ijzer en zink.

Het verlies aan oestrogeen geeft een verzwakking van het haarzakje. De firma Mediceuticals heeft een speciale haarlijn voor vrouwen met haarverlies ten gevolge van hormoonveranderingen ontwikkeld waarbij het haarzakje versterkt wordt. Deze fabrikant richt zich met haar verschillende productlijnen uitsluitend op het ondersteunen van haarproblemen en wordt daarom ook veel gebruikt door haarklinieken in ziekenhuizen. De producten zijn zacht en verzorgend voor het haar en vrij van allerlei chemische toevoegingen zoals SLS. Lees verder!

Shampoo tegen haarverlies

Sterk haar start bij een gezonde hoofdhuid

De shampoofabrikant Mediceuticals heeft zich volledig heeft gericht op het ontwikkelen van shampoos voor haarproblemen, waaronder ook haarverlies door hormoonveranderingen.

Het doel is het creëren een gezonde hoofdhuid. Hun producten brengen die weer in optimale conditie waardoor de haarkwaliteit verbetert.

In onze shop vind je de producten van de vrouwenlijn van Mediceuticals. De werking van deze lijn zorgt ervoor dat het haarzakje wordt verstevigt en dat de effecten van testosteron worden afgezwakt. Hierdoor valt het haar minder uit en wordt het weer voller. De drie producten in deze vrouwenlijn gebruik je bij voorkeur gezamenlijk omdat ze elkaar versterken in hun werking. Daarom wordt het aangeboden in een kit.

Vrouw wast haar
bao Med

Supplementen 

Ondersteun je haarkwaliteit van binnenuit

Wij bieden het speciale Bao-Med haarsupplement aan. Bao-Med bevat biotine (vitamine B8), foliumzuur (vitamine B11) en zink. Het hoofdbestanddeel is het pure vruchtvlees van de vruchten van de baobab-boom.

Dit vruchtvlees behoort tot de zo genaamde ‘superfoods’ door zijn antioxidante eigenschappen en hoge voedingswaarden. De vrucht bevat hoge vitamine-C-waardes, calcium en ijzer. Door deze combinatie wordt het aangeboden als supplement speciaal voor behoud van gezonde haren, huid en nagels.

Verzorging droog haar

Als je echte hydratatie zoekt: baobab olie

Heb je een hele droge hoofdhuid en droog haar? Wij bieden een 100% pure en natuurlijke olie aan met bijzonder hydraterende eigenschappen. De olie wordt koud geperst uit het de zaden van de vruchten van de baobab-tree en wordt puur aangeboden. De baobab olie dringt diep door in de huid en is niet vet. Het heeft verzorgende en herstellende eigenschappen. Ook heel geschikt voor de verzorging van krullend haar.

bao-med pure skin and scalp oil dry hands

Huidveroudering en de overgang

Mooie oudere vrouw

Waardoor verandert de huid zo tijdens de overgang?

De rol van oestrogeen en je huid.

De huid lijdt door de tand des tijds en óók nog extra door de overgang. Als oestrogeen wegvalt is het gevolg dat de huid slapper en dunner wordt. Ook wordt de huid droger waardoor rimpels meer gaan opvallen. De huid wordt gevoeliger voor de zon en er ontstaan makkelijker ouderdomsvlekken. Wil je uitgebreide informatie over welk effect de overgang op je huid heeft? Lees dan het interview dat ik had met dr.Jetske Ultee over huidklachten in de overgang en wat eraan te doen is. Zo kan je bijvoorbeeld lezen dat de beste antirimpelcrème een zonnebrandcrème is!

Wat kan ik doen om mijn huid te ondersteunen tijdens de overgang?

Verzorg je huid van buiten én van binnen.

Voor de verzorging van buitenaf hebben wij een pure olie opgenomen in ons assortiment met extreem hydraterende- en anti-aging-eigenschappen.

Voor de versterking van je huid van binnenuit kan je uit verschillende soorten producten kiezen. Tegenwoordig is er veel aandacht voor de rol van antioxidanten en hun mogelijke rol in het voorkomen van huidveroudering. Als je wilt kan je hier meer over lezen in ons blog over anti-oxidanten.

In onze shop bieden wij de super antioxidant Pycnogenol® aan en een supplement van Bao-Med dat specifiek samengesteld is voor de ondersteuning van de huid.

Herstellende huidolie

Extreem hydraterend

In onze shop kan je een pure natuurlijke olie kopen die rijk is aan omega 3,6 en 9. De zogenaamde baobab olie wordt gewonnen uit het de zaden van de vruchten van de baobab-tree. Baobab-olie is 100% puur en natuurlijk en kent veel toepassingsgebieden. Zo is de baobab olie bijvoorbeeld ook geschikt voor het gezicht en het decolleté

Boabab olie dringt goed door in de huid en is extreem hydraterend maar niet vet. Het is zodoende geen probleem baobab olie te gebruiken als je last hebt van opvliegers en veel transpireratie. De olie trekt zo snel in en er blijft geen vettige laag achter. Daarnaast is de olie anti-aging, heel verzorgend, voedend en ondersteunt het natuurlijk huidherstel.

baobab
Mediterraanse zeedennen

Antioxidanten ondersteunen een mooie huid

Pycnogenol®, de super antioxidant

Pycnogenol® is een natuurextract dat wordt gewonnen uit de schors van de mediterrane pijnboom en is één van de sterkste anti-oxidanten ter wereld.  Pycnogenol® ondersteunt een mooie huid door zich te binden aan collageen en elastine en deze zo te beschermen tegen afbraak. Pycnogenol® is een gestandaardiseerd kwaliteitsextract. De Zwitserse firma Horphag levert de hoogwaardige kwalitatieve grondstof aan andere fabrikanten die het in een pilvorm verwerken. Op de website van Horphag kan je veel onderzoeken vinden, ook over Pycnogenol® en het beschreven effect op de huid.

Supplementen ter ondersteuning van een mooie huid

Bao-Med speciaal voor huid en haar

Wij bieden een supplement aan waarin biotine (vitamine B8), foliumzuur en zink zitten met daarnaast als hoofdbestanddeel het vruchtvlees van de vruchten van de baobab-tree. Dit vruchtvlees behoort tot de zogenaamde ‘superfoods‘ door zijn anti-oxidante eigenschappen en hoge voedingswaarden. De vrucht bevat onder andere hoge vitamine-C-waardes, calcium, ijzer en voedingsvezels. Deze combinatie maakt dat dit Baobab supplement speciaal wordt aangeboden ter ondersteuning van gezond haar, huid en nagels.

Baobab boom

Juiste haar- en huidverzorging

5,99

De Power of Zen deodorant van Loveli is speciaal ontwikkeld tegen hormonale zweetgeurtjes. Bestel hier je navulling voor deze extra sterke, geheel natuurlijke deodorant.

60,75

Haarverlies en dunner haar door de overgang? Mediceuticals helpt! Deze producten uit de speciale vrouwenlijn gaan overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

30,00

Mediceuticals Cellagen™ spray maakt deel uit van de vrouwenlijn die overmatig haarverlies ten gevolge van hormonale veranderingen tegengaat. Makkelijk te gebruiken leave-in spray.

22,00

Mediceuticals Vitatin™ conditioner hydrateert intensief geeft dof en zwak haar weer glans!

19,50

Mediceuticals Saturate™ shampoo voor droog haar gaat overmatig haarverlies en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

19,50

Mediceuticals Folligen™ shampoo voor normaal haar gaat overmatig haarverlies en dunner wordend haar ten gevolge van hormonale veranderingen tegen.

21,15

Bao-Med® pure huid & haarolie is een pure, extreem hydraterende olie die de huid optimaal voedt en verzorgt. De olie werkt huidherstellend.

25,40

Bao-Med is een compleet voedingssupplement voor de ondersteuning van de optimale conditie van de huid en haren*. Uniek door het pure vruchtvlees van de baobabvrucht.