Je lichaam wordt beïnvloed door de tijd. Naarmate je ouder wordt verliezen je botten hun botdichtheid – ook wel botontkalking genoemd – en verliezen je hart en bloedvaten steeds meer elasticiteit. De overgang doet er echter een schepje bovenop.

Door het verlies van oestrogeen gaan botten sneller ontkalken en neemt het risico op hart- en vaatziektes toe. Veel vrouwen weten niet dat oestrogeen een beschermende werking heeft en dat het verlies daarvan ten gevolge van de overgang mogelijke gevolgen heeft voor de gezondheid op lange termijn.

Maar hoe zorg je dat je het risico op botontkalking vermindert? En hoe zorg je dat je hart en vaten zo gezond mogelijk blijven? Voorkom effecten van bijvoorbeeld botontkalking op langere termijn in de menopauze en sta nu stil bij de gevolgen van het verlies van oestrogeen.

De zorg voor je botten en hart- en bloedvaten begint nu!

Botontkalking (osteoporose) en de overgang

Tot je 35e jaar zijn de aanmaak en afbraak van botcellen onder invloed van oestrogeen met elkaar in evenwicht. Door het wegvallen van de oestrogeenproductie wordt er uiteindelijk meer afgebroken dan aangemaakt en worden botten langzaam brozer: ze worden minder stevig, ze ‘ontkalken’. De kans op botbreuken neemt dan dus toe.

Hart- & vaatziekten en de overgang

Oestrogenen lijken een beschermende werking te hebben tegen hart- en vaatziekten. In de vruchtbare leeftijd hebben vrouwen minder kans op hart- en vaatziekten dan mannen maar na de overgang is dit risico gelijk. Het is nog niet duidelijk welke rol oestrogenen hierbij precies spelen.

De kans op hart- en vaatziekten lijkt meer samen te hangen met algemene risicofactoren zoals hoge bloeddruk, roken, te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en weinig lichaamsbeweging.

Toetsenbord met actie-knop

Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen de risico’s op langere termijn?

Nu stilstaan bij eventuele risicofactoren kan problemen in de toekomst voorkomen

Er zijn heel veel factoren die bijdragen aan hart- en vaatziektes en osteoporose. En er is zodoende niet één oplossing waarmee alles wordt geadresseerd. Wat je kán doen is om jouw eigen risicofactoren in kaart te brengen en proberen die factoren te beïnvloeden. Je huisarts kan je daar bijvoorbeeld mee helpen. Maar ook de osteoporosestichting en de hartstichting hebben veel informatie hierover staan op hun sites.

In het algemeen kan je een aantal dingen doen waarvan bekend is dat ze positief bijdragen. Beweging is van belang om een sterk botstelsel te onderhouden. En beweging is ook van belang voor ondersteuning van een gezond hart- en vaatstelsel. Een gezond gewicht, gebalanceerde voeding en afzien van alcoholgebruik en roken dragen ook positief bij.

Supplementen 

Bone restore, uitgekiende ondersteuning voor stevige botten

Zorg dat je via voeding voldoende calcium, vitamines en andere mineralen binnenkrijgt. Calcium is nodig voor de instandhouding van normale botten. Het is met afstand de bekendste voedingsstof die we hiervoor nodig hebben. Maar zonder een aantal andere stoffen heeft ons lichaam niet zoveel aan calcium. Om ervoor te zorgen dat calcium zijn werk kan doen én dat het geen negatieve bijwerkingen heeft, zijn tevens voldoende vitamine D, vitamine K en magnesium nodig. 

In onze shop bieden wij het supplement Bone-restore aan waarin naast calcium ook de benodigde vitamines en mineralen zitten waardoor het effectief door je lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

 

 

Osteoperosis
Vrouw met hart

Voor ondersteuning botten én bloedvaten: Super K

Vitamine K maak je zelf in de darm mits je voldoende (blad)groenten eet. Daarnaast draagt Vitamine K bij aan de normale werking van de bloedvaten én aan het behoud van sterke botten.

Als calcium in het lichaam circuleert zorgt Vitamine K ervoor dat het op de juiste plekken neerslaat. Wel in de botten maar niet in wanden van slagaders zodat er geen aderverkalking ontstaat. 

Er zijn drie vormen van vitamine K die het lichaam kan gebruiken om de gezondheid van de bloedvaten en de botten te ondersteunen.

Life Extension Super K biedt deze 3 bruikbare varianten vitamine K aan in één softgel namelijk Vitamine K1, Vitamine K2 MK-4 en Vitamine K2 MK-7.

Antioxidanten

Pycnogenol®: de super-antioxidant

De rol van antioxidanten is heel veelzijdig. Lees hierover meer in ons blog. In onze shop bieden wij Pycnogenol® aan, dit is een stof met zeer sterke anti-oxidante eigenschappen. Deze stof heeft invloed op vele processen in het lichaam en is ook onderzocht op de effecten op het hart- en vaatstelsel. De zwitserse firma Horphag heeft op haar website onderzoeken staan specifiek over Pycnogenol® en het hart- en vaatstelsel.

Pycnogenolboom

Lange termijn preventie

Aanbieding
Nieuw
74,85 63,62

Het nieuwe middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen In voordelige verpakking genoeg voor 3 maanden.

Nieuw
24,95

Een nieuw, ánder middel voor vrouwen in de overgang. Brede ondersteuning, hormoonvrij en geschikt voor alle vrouwen

Verlaagde prijzen
Vanaf: 24,95

Pycnogenol®, de populaire súper-antioxidant met veelzijdige gezondheidseffecten.

36,95

Super K: het complete vitamine K product. Ter ondersteuning van het behoud van sterke botten en gezonde bloedvaten.    

27,50

Bone restore is een next generation calciumpreparaat met vitamine K. Helpt het verlies van botmineralen bij bijvoorbeeld vrouwen in de menopauze te verminderen.