Welkom » Voorkom huidklachten met antioxidanten

Voorkom huidklachten met antioxidanten

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 15:56

Huidveroudering overgang

Vrouwen in de menopauze ervaren vaak rimpels en puistjes vanwege het wegvallen van het hormoon oestrogeen. Oestrogeen beïnvloedt elastine en collageen in de huid, vandaar dat deze slapper en rimpeliger wordt als oestrogeen wegvalt. Een antioxidant kan een rol spelen in het behoud van een mooie frisse huid. In dit artikel kan je lezen wat antioxidanten kunnen betekenen bij het vertragen van rimpels en pigmentvlekken.

Huidveroudering en antioxidanten: hoe zit dat?

In het artikel 'wat zijn antioxidanten' kon je lezen wat oxidatieve stress is en wat antioxidanten nu eigenlijk zijn. Zoals je kon lezen staat ons lichaam continue bloot aan vrije radicalen. Het lichaam maakt zelf antioxidanten aan om dat op te vangen en daarnaast krijg je allemaal verschillende antioxidanten binnen met je voedsel.

Als er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten kan schade ontstaan, wat zich bijvoorbeeld uit in huidveroudering. De huid heeft van nature antioxidante stoffen in zich. De voorraad antioxidanten in de huid neemt echter af met de jaren. Tussen je dertigste en vijftigste levensjaar vermindert het aantal antioxidanten in je huid met ongeveer 35%! 

 

Helpen antioxidanten tegen rimpels?

Antioxidanten helpen om vrije radicalen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door schade van buitenaf - zoals roken en zon - tegen te gaan. Zonder antioxidanten beschadigen deze vrije radicalen zeer geleidelijk de cellen in de huid. Je krijgt rimpels, er ontstaan pigmentvlekken, je huid verslapt en de kans op het krijgen van huidkanker neemt toe. Als je voldoende antioxidanten binnenkrijgt, kun je de vorming van rimpels uitstellen. Maar eeuwig jong blijft niemand.

 

Hoe krijg ik voldoende antioxidanten binnen?

Zoals gezegd krijg je met een gezonde en evenwichtige voeding in principe voldoende antioxidanten binnen. Je kan dat aanvullen met een supplement.

Welke antioxidant is geschikt als je je huid jong wilt houden? Wij hebben gekozen voor Pycnogenol om een aantal redenen. Pycnogenol is een antioxidant met brede gezondheidseffecten. Het behoort tot de best onderzochte supplementen. Ze hebben meer dan 300 publicaties waaronder over de effecten van Pycnogenol op huidveroudering. Klik hier voor meer informatie over Pycnogenol.

 

Voor uitgebreide info over antioxidanten en hun rol in het lichaam; lees ons artikel 'wat zijn oxidanten?'

Leuk en interessant artikel? Deel op social media via onderstaande knoppen!


Nynke's blog

Geraakt door hoe de overgang impact kan hebben op vrouwen, heb ik mij gespecialiseerd tot overgangsdeskundige en EstroCare mede opgericht.

Met passie zet ik mijn jarenlange ervaring in de medische sector in om vrouwen te ondersteunen in deze voor velen zeer uitdagende periode.

Maandelijks schrijf ik over de overgang (en de jaren erna) en interview ik professionals over overgangsgerelateerde thema's.

Lees je mee?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.